Ο Θ. Παπανικολάου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), Θανάσης Παπανικολάου, μίλησε στις 18/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση:

«Η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα δίκαιο μέτρο. Ήταν μία σημαντική διόρθωση που ζητούσε ο κλάδος συνολικά από τον Σεπτέμβριο του '11, όταν είχε γίνει αυτό το λάθος από την προηγούμενη κυβέρνηση. Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης.
Είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση. Φέρνει ηρεμία στην αγορά της εστίασης και είναι η πρώτη φορά, πραγματικά, που παίρνουν πίσω ένα μνημονιακό μέτρο... Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πάρει ένα πολύ κακό μέτρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν τον τελευταίο χρόνο, ειδικότερα, 4.500 επιχειρήσεις εστίασης και να μείνουν άνεργοι 30.000 άνθρωποι. Με το μέτρο αυτό, σταματάει η αύξηση της ανεργίας αυτόματα. Είχαμε κάνει έναν υπολογισμό ως ΣΕΠΟΑ μαζί με την ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο η εστίαση απασχολεί περίπου 120.000 επιχειρήσεις με 600.000 εργαζομένους. Με τη μείωση του ΦΠΑ, ένα άτομο να προσλάβουν οι μισές από αυτές τις επιχειρήσεις, δημιουργούνται αυτόματα 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι μία σημαντική απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση...
Ως ΣΕΠΟΑ, έχουμε πει ότι οι τιμές πρέπει να πέσουν, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα δημιουργήσει ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Βεβαίως, πολλοί συνάδελφοι παραπονιούνται ότι πολλά προϊόντα είναι σε προσφορές και οι προσφορές είναι 25% και 30% πιο κάτω. Σίγουρα οι προσφορές είναι κάτι διαφορετικό και είναι ελευθεριότητα του κάθε καταστήματος και του κάθε επιχειρηματία να το κάνει. Εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να πέσουν οι τιμές. Θεωρούμε ότι θα είναι καλό για τον κλάδο. Είναι σημαντικό και πρέπει όλοι να αντιληφθούν -έχουμε μιλήσει με όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης-, ότι πρέπει να πάψει να υπάρχει ατιμωρησία στον κλάδο της εστίασης. Δεν μπορεί σήμερα να οδηγείται κάποιος στη φυλακή για οφειλή λίγων χιλιάδων ευρώ ΦΠΑ και συνάδελφοί μας να φοροδιαφεύγουν επιδεικτικά στην εστίαση, χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις. Οργιάζει η φοροδιαφυγή, κυρίως στην περιφέρεια και έχουμε ζητήσει από τον κ. Σταϊκούρα και από τον κ. Μαυραγάνη να την ποινικοποιήσουν και να κλείνουν τα καταστήματα. Γιατί, ποιος θα τολμήσει να μην εκδώσει απόδειξη, όταν έχουν κλείσει το κατάστημα του διπλανού του;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα