Ολοκληρώνονται οι επαφές Τσίπρα

Ολοκληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνάντηση του σε λίγη ώρα με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον κύκλο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης ενώ για τις 8 είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας

είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη συνάντηση, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο λαός θέλει σταθερότητα και παραμονή στο ευρώ. Στην παρούσα φάση της διαδικασίας δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θα παραλάβω διερευνητική εντολή». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αν διαμορφώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων που επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις να σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης αλλά να μας εγγυηθούν ότι αυτό θα γίνει με ασφάλεια εντός του ευρώ, και αυτό θα το στηρίξουμε». Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμένος, μετά το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

Αύριο 1 μία μετά το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εν τω μεταξύ,απέρριψε η Γαλλική Προεδρία το αίτημα Τσίπρα για συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, με την ευκαιρία επικείμενης επίσκεψης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι.Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία επικαλούμενη το πρωτόκολλο, επισήμανε οτι ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του Βερολίνου.

Η καγκελάριος Μέρκελ «συναντάται με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση, εάν η Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Από την καγκελαρία πάντως διευκρινίστηκε ότι δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα για την κα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα