«Πάμε Οκτάδα και βλέπουμε»

Ο Κώστας Σλούκας μιλάει στη Δέσποινα Μπαρδάκου και τον Α984 λίγο πριν η εθνική μας ομάδα ριχτεί στη μάχη του 38ου Eurobasket 2013, στη Σλοβενία.

Ερ: Ποια στοιχεία πρέπει να έχει μια ομάδα για να πάρει τον τίτλο σε αυτό το τουρνουά;

Είναι ένα πολύ μεγάλο τουρνουά με πολλά παιχνίδια. Είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα αυτές τις μέρες. Το σημαντικό για κάθε ομάδα είναι να έχει συγκέντρωση, να παίξει έξυπνα και να παίρνει τα αποτελέσματα.

Αυτή η ομάδα θα είναι η νικήτρια στο τέλος.

Είναι αλήθεια ότι η μεγάλη αδυναμία της εθνικής μας ομάδας είναι η άμυνα;

Δε νομίζω ότι η αδυναμία της είναι η άμυνα. Η ομάδα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Από κει και πέρα ο καθένας πρέπει να καταλάβει το ρόλο του στην ομάδα και να κάνει αυτό που χρειάζεται.

Η αλήθεια είναι ότι λείπουν κάποια γκαρντ. Είσαι έτοιμος για το ρόλο του βασικού και για περισσότερο χρόνο συμμετοχής;

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι λείπουν αλλά νομίζω ότι ήταν επιλογή του προπονητή και από κει και πέρα ο καθένας πρέπει να καταλάβει όπως ξαναείπα τον ρόλο του. Εγώ θα κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής και εύχομαι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει.

Οι ευθύνες για σένα έχουν αυξηθεί πλέον δεν είναι έτσι;

Σίγουρα ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη στην ομάδα έτσι κι εγώ. ΄Όπως είπα πριν ο προπονητής είναι εκείνος που κάνει κουμάντο και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τις εντολές του.

Ποια από τις ομάδες που συμμετέχουν πιστεύεις ότι πρέπει να φοβάται περισσότερο;

΄Ολες οι ομάδες είναι επικίνδυνες είτε φαβορί είτε αουτσάιντερ. Από τη δική μας πλευρά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αρχής γενομένης από σήμερα με τη Σουηδία/

Μπορείς να κάνεις πρόβλεψη για το νικητή της διοργάνωσης;

Δεν μπορώ να κάνω μία τέτοια πρόβλεψη. ΄Ολες οι ομάδες είναι επικίνδυνες όλες οι ομάδες έχουν δυνατά και αδύνατα σημέία. Αυτό που κοιτάμε εμείς στην εθνική είναι να βρούμε τον τρόπο για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Υπάρχει κάποιος παίκτης που ανυπομονείς να αντιμετωπίσεις στο παρκέ;

΄Ολες οι ομαδες έχουν σημαντικούς παίκτες. Ακόμα και η Σουηδία έχει δύο παίκτες από το NBA το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. ΄Ολες οι ομάδες έχουν τουλάχιστον έναν παίκτη ηγέτη, Εγώ δεν έχω κάποια προτίμηση απλά θα προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο όσο γίνεται καλύτερα.

Ποιος είναι ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος;

Η ομάδα δεν θέτει ακόμη υψηλούς στόχους. Κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κοιτάζει να παίρνει θετικά αποτελέσματα είτε παίζει καλά είτε όχι. Αυτό είναι το σημαντικό γιατί το τουρνουά είναι πάρα πολύ μεγάλο και τα παιχνίδια πολλά.

Εσύ με τι θα ήσουν ευχαριστημένος;

Καταρχήν να περάσουμε τον όμιλο και να μπούμε στην οκτάδα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος της ομάδας. Από κει και πέρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χιαστί παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα