Παρενέργειες λόγω Τσέπε

Η μία εκ των δικηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης για την υπόθεση φόνους δέκα Γερμανών πολιτών (ενός ελληνικής και οκτώ τουρκικής καταγωγής και μιας Γερμανίδας αστυνομικού) Μπεάτε Τσέπε, υποχρεώθηκε, σύμφωνα με δήλωσή της, να αποχωρήσει από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν στο Βερολίνο, λόγω της στάσης των συναδέλφων της απέναντί της.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, η Άνια Στουρμ δήλωσε "απογοητευμένη" από την στάση των συναδέλφων της, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι αναλαμβάνοντας
την υπεράσπιση της Μπεάτε Τσέπε έπληξε την εικόνα της εταιρείας. Επιπλέον, η κα Στουρμ πρόσφατα απέτυχε να εκλεγεί στο συμβούλιο της κατά κύριο λόγο κεντροαριστερής Ένωσης Δικηγόρων του Βερολίνου, όταν, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, μέλη του συμβουλίου απείλησαν να παραιτηθούν, εάν η δικηγόρος εκλεγόταν.

Η κα Στουρμ πρόκειται στο εξής να μετακομίσει στην Κολονία, από όπου θα συνεργαστεί με τους άλλους δύο δικηγόρους υπεράσπισης στην υπόθεση. "Θα περάσουν και οι τρεις μια κόλαση", προέβλεψε δικηγόρος, του οποίου την δήλωση δημοσίευσε το Spiegel.

Τους συνηγόρους της Τσέπε πάντως έσπευσε να υπερασπιστεί το στέλεχος των Πρασίνων και γνωστός δικηγόρος Κρίστιαν Στρέμπελε, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα έπρεπε να υφίσταται τέτοια κριτική επειδή υπερασπίζεται κάποιον. «Όταν πρόκειται για εγκλήματα, η υπεράσπιση αποτελεί καθήκον, σύμφωνα με τον νόμο. Κάθε κατηγορούμενος πρέπει να έχει δικηγόρο», δήλωσε ο κ. Στρέμπελε στο γερμανικό περιοδικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα