«Πιο ενεργός ρόλος του ΠΟΕ»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας οφείλει να αναλάβει έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια διακυβέρνηση προκειμένου να ενσωματωθεί πλήρως η κοινωνική διάσταση στις οικονομικές αποφάσεις, σημείωσε σήμερα σε δηλώσεις του από τη Γενεύη ο Γάλλος υπουργός Εργασίας και Απασχόλησης Μισέλ Σαπέν, κατά την παρέμβασή του στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Εργασίας.

«Κατάέναν γενικό τρόπο ο ΠΟΕ οφείλει να καταλάβει πλήρως την προσήκουσα θέσητου στην παγκόσμια διακυβέρνηση», δήλωσε ο Σαπέν, εκφράζοντας τη στήριξή

του στις προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή του ΓΓ του Οργανισμού Γκάι Ράιντερ.

Ο Σαπέν εξήγησε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο ΠΟΕ «με την τεχνική, τεκμηριωμένη κι εμπεριστατωμένη του παρουσία έχει μία ικανότητα να προσδίδει βαρύτητα στη λήψη των αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο». Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του που χάρη στη δράση του ΠΟΕ «η Παγκόσμια Τράπεζα ενδιαφέρεται πλέον για τις κοινωνικές διαστάσεις».

ΟΣαπέν υπογράμμισε επίσης «την άνευ προηγουμένου και συντονισμένη προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο» της Γαλλίας υπέρ της απασχόλησης των γυναικών. «Πρόκειται για την διευκόλυνση μίας προσοδοφόρου εργασίας, πουθα σέβεται τα δικαιώματα και την κοινωνική προστασία, επιτρέποντας στιςεπιχειρήσεις να προσαρμοσθούν στις οικονομικές συγκυρίες», δήλωσε ο ίδιος στους παρευρισκόμενους στη Συνδιάσκεψη.

«Ηπολιτική ενός κράτους δεν μπορεί να περιοριστεί στην μονοδιάστατη αναζήτηση της ανταγωνιστικότητας και των κερδισμένων τμημάτων της αγοράςμέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς ανταγωνισμού», επισήμανε ο Γάλλος υπουργός.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα