Πιθανή επίσκεψη Τσίπρα στην Αυστραλία

Ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει ταξίδι στην Αυστραλία δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος που επισκέφθηκε το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη και είχε επαφές με την ομογένεια και Αυστραλούς πολιτικούς.

«Το δικό μου ταξίδι δεν θα είναι το τελευταίο. Ελπίζω και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,

μέσα στο 2013 να καταφέρει να έρθει. Είναι κάτι το οποίο το μελετούμε και διερευνούμε» δήλωσε ο κ. Ήσυχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ήσυχος μίλησε σε δημόσιες συγκεντρώσεις στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη όπου έγινε «ανοικτή συζήτηση με άτομα πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς για ένα πλέγμα θεμάτων, με έμφαση όμως στα δρώμενα στην Ελλάδα και στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ακόμα και τραγωδία, που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός».

Επίσης μίλησε στο συνέδριο του ιδρύματος κοινωνικών ερευνών, Search Foundation, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο, University Technology of Sydney (UTS).

Από πολιτικούς, ο κ. Ήσυχος, είδε τον ομοσπονδιακό Εργατικό γερουσιαστή, Doug Cameron, την ομοσπονδιακή γερουσιαστή των Πρασίνων, Lee Rhiannon, και τον πολιτειακό γερουσιαστή του ιδίου κόμματος στη ΝΝΟ, John Kaye. Ανάμεσα στους συνδικαλιστικούς παράγοντες που είδε ήταν και ο ομογενής πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών, Βαγγέλης Γαβριελάτος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Κώστας Ήσυχος παραχώρησε συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή The World Today του αυστραλιανού κρατικού δικτύου ABC.

Σε ερώτηση πώς σχολιάζει ο κ. Ήσυχος τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι «αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα επιτυχίας του προγράμματος του πακέτου στήριξης για την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση των τελευταίων έξι ετών, απαντά ότι «δεν αποτελούν δείγματα επιτυχίας τα ποσοστά 60% ανεργίας στους νέους έως 35 ετών και 28,9% στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, η τάση μαζικής μετανάστευσης, η οποία συγκρίνεται σε αριθμούς με το αντίστοιχο κύμα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ενώ το 33% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας και το 35% μόλις που το ξεπερνά».

Σχετικά με το «πλεόνασμα που προβλέπει ο επενδυτικός τραπεζικός όμιλος Morgan Stanley», απαντά ότι το εν λόγω πλεόνασμα προκύπτει από «τις δραματικές περικοπές στους τομείς της υγείας και της παιδείας, με το κλείσιμο 80 δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και το διπλασιασμό των μαθητών στις αίθουσες». Διατείνεται, επίσης, ότι «η ευρωζώνη πνέει τα λοίσθια, καθώς το οικοδόμημα της νομισματικής ένωσης έχει μεταλλαχθεί, δεδομένου ότι δεν υφίσταται πλέον η έννοια του ενιαίου νομίσματος [...] διαφορετική αξία έχει το ευρώ στη Γερμανία και εντελώς διαφορετική στην Ελλάδα, με σκοπό να υπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, της Γερμανίας και της Γαλλίας».

Επιπλέον, ο κ. Ήσυχος υποστηρίζει ότι το κόμμα του «δεν υποστηρίζει την έξοδο από την ευρωζώνη αλλά τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων, ώστε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες των Ευρωπαίων πολιτών και όχι των ευρωπαϊκών θεσμών, των χρηματοπιστωτικών φορέων και του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα