«Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία»

Το φάκελο «Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία» ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, ο Αθήνα 9.84.

Ο θεσμός αυτός βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» το τελευταίο διάστημα, λόγω των κυβερνητικών σχεδίων για διαχωρισμό τους και κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινή γνώμη γενικότερα.

Από τις 10 το πρωί, στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη «Αθήνα Σήμερα», μιλούν διευθυντές, καθηγητές, γονείς και μαθητές Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων,

οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας, αλλά και υπογραμμίζουν την ανάγκη αλλαγών στο πλαίσιο και τη λειτουργία των σχολείων αυτών.

Στη συζήτηση παρεμβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ο οποίος θα απαντήσει σε όλες τις απορίες και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Θα καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών; Θα διαχωριστούν τα πειραματικά από τα πρότυπα σχολεία; Τι ρόλο παίζει η παραπαιδεία; Η αριστεία είναι "ρετσινιά"; Τα σχολεία αυτά είναι "ταξικά"; Όλα αυτά θα απαντηθούν στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη, "Αθήνα Σήμερα, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα