Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Μαρκόπουλο

Κοντά σε κατοικίες μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση, στο Μαρκόπουλο Αττικής, στην περιοχή Χεροβούνι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο κατευθύνεται προς την περιοχή Κουβαρά ενώ για την κατάσβεση επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 13 ατομα πεζοπόρο τμήμα , δύο υδροφόρες, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αττικής από την Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς. Το έργο της κατάσβεσης ενισχύθηκε περισσότερο με τη συμμετοχή

ακόμα τεσσάρων αεροσκαφών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε οικισμούς, δεν απειλούνται τουλάχιστον για την ώρα κατοικίες. Παράλληλα, στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

Εν τω μεταξύ, παρά τη λήξη του συναγερμού στα Κύθηρα, αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή Άγιος Κοσμάς στο Ξερουλάκι. Ώς τώρα έχουν καεί 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα