«Ραντεβού με τον Δήμαρχο»

Ζητήματα έλλειψης τροφίμων σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων το πρώτο ερώτημα προς τον Γιώργο Καμίνη, στην πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή «Ραντεβού με τον δήμαρχο». «Υπήρξε πρόβλημα στην ομαλή ροή της τροφοδοσίας, αλλά όχι υποσιτισμός. Καθυστερεί η διαδικασία των προμηθειών και αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για να είναι ομαλή η ροή τους», απάντησε ο κ. Καμίνης.

Πρέπει να βρούμε το μέτρο. Από την υπεραστυνόμευση να μην πάμε στην υποαστυνόμευση, τόνισε ο Γιώργος Καμίνης σε ερώτηση πολίτη για το θέμα της εγκληματικότητας.

Εκτίμησε ότι ο υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης

Πανούσης ότι θα βρει την ισορροπία. Αναφορικά με την κατάργηση των Κέντρων Κράτησης ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως κινούμαστε σε δύο άκρα, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι επικρατούσαν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στην πλήρη κατάργηση. Καλώς φεύγουν οι πρόσφυγες αλλά πρέπει να δούμε τι κάνουν εκείνοι που φεύγουν, πού πάνε, ποιοι φροντίζουν για την υγιεινή καθώς πρέπει να διαφυλάξουμε την ευταξία και την κανονική ζωή της πόλης.

Ο κ. Καμίνης με αφορμή διάφορα ερωτήματα από τη στάθμευση και τα τραπεζοκαθίσματα έως τα εμπόδια στους ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας και τα κοινά απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης επεσήμανε το πρόβλημα ελέγχων του δημόσιου χώρου από το καλοκαίρι του 2013 και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Εκτίμησε πως οι έλεγχοι εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα καθώς θα βρίσκονται στη διάθεση της πόλης άνδρες της ΕΛΑΣ.

Για τα Εξάρχεια ανέφερε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας με διαπλοκή του κοινού εγκλήματος με το πολιτικό έγκλημα και πως πρέπει δραστικά το υπουργείο να παρέμβει. Σε ερώτηση για το λόφο του Στρέφη και τις συναυλίες που διεξάγονται χωρίς τήρηση των κανόνων ο κ. Καμίνης επεσήμανε πως κακώς το Α.Τ. Εξαρχείων παρέπεμπε τους παραπονούμενους δημότες στο Δήμο ο οποιος ποτέ δεν έδωσε άδεια για συναυλίες. Κάλεσε τον κάθε φορέα να κάνε τη δουλειά του σωστά

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μεταξύ άλλων εξήγγειλε την προμήθεια 8 χιλιάδων κάδων κοινών και ανακύκλωσης ενώ έως τα τέλη Μαρτίου θα λειτουργούν πλήρως τα 20 μεγάλα βυθιζόμενα κοντέινερς ανακύκλωσης.
Όταν αναλάβαμε είχαμε 11.500 υπαλλήλους στην καθαριότητα και τώρα κάτω από 7500, τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Αιγάλεω που θα λειτουργήσει σε λίγο καιρό και θα βελτιώσει την διαχείριση των απορριμμάτων. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει και οι πολίτες να πάρουν το μέλλον της πόλης στα χέρια τους.

Για την κίνηση με τα ποδήλατα και το ενδεχόμενο ενοικίασης ποδηλάτων μέσω του Δήμου τόνισε πως υπάρχει ζήτημα με την εκμετάλλευσή τους καθώς εφόσον έχουν επάνω διαφημιστικά μηνύματα θα είναι παράνομα αφού απαγορεύεται η κινητή διαφήμιση.

Στον χώρο του Πολιτισμού ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου αρχίζει από τις αρχές Μαρτίου πρόγραμμα για το έργο μεγάλων συγγραφέων. Η αρχή θα γίνει την προσεχή Δευτέρα με αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου, στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη στο Σταθμό Λαρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα