Σκιές για την... παγκόσμια Δ.Γερμανία

Έρευνα πανεπιστημίου αποκαλύπτει ενδείξεις για... ντοπάρισμα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας ποδοσφαίρου το 1954.

Μία έρευνα που θα συζητηθεί είναι έτοιμη να βγει στο φως της δημοσιότητας από το πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Σύμφωνα με τα πρώτα πορίσματα της που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της Γερμανίας υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι αθλητές της Δυτικής Γερμανίας έπαιρναν απαγορευμένες ουσίες προκειμένου να διακριθούν σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα όπου το πόρισμά της ξεπερνάει τις 800 σελίδες υπήρξε
ένα κύκλωμα που χορηγούσε τις απαγορευμένες ουσίες στους αθλητές της χώρας με την κυβέρνηση να γνωρίζει τα πάντα αλλά να κρύβει το γεγονός. Μάλιστα σελίδες της έρευνας του Πανεπιστημίου αναφέρουν ότι υπήρξε και κρατική χρηματοδότηση σε πειράματα για την παραγωγή αναβολικών ουσιών.

Πολλοί αθλητές μετά την χρήση των συγκεκριμένων ουσιών παρουσίαζαν προβλήματα υγείας αλλά και πάλι η κυβέρνηση φρόντιζε τα απαγορευμένα μυστικά να μην μαθευτούν. Μέσα στους αθλητές που φαίνεται να προμηθεύθηκαν τις απαγορευμένες ουσίες είναι αρκετοί παίκτες τόσο της ποδοσφαιρικής ομάδας του 1954 όπου και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και της ομάδας του 1966 που πήρε την δεύτερη θέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα