Σλοβενία: Μεγάλες ζημιές λόγω χιονοπτώσεων

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις που έπληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τη Σλοβενία προκάλεσαν ζημιές εκατομμυρίων στις εγκαταστάσεις εργοστασίων στις πόλεις Νόβο Μέστο και Ρίμπνιτσα.

Από τον τεράστιο όγκο χιονιού κατέρρευσε η στέγη σε αποθηκευτικό χώρο, εξοπλισμένο με ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας, αξίας 4 εκ. ευρώ, της κατασκευάστριας εταιρείας τροχόσπιτων και οχημάτων τύπου κάραβαν Adria Mobil στην πόλη Νόβο Μέστο, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Επιπλέον
καταστράφηκαν περισσότερα από 240 τροχόσπιτα έτοιμα προς πώληση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να υποστεί επιπρόσθετες ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

H γενική διευθύντρια της Adria Mobil Σόνια Γκόλε δήλωσε οι κτιριακές εγκαταστάσεις ήταν καινούριες, είχαν κατασκευαστεί πριν από έναν χρόνιο σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς και τις απαιτήσεις και ότι υπάρχει τριετής εγγύηση.

Τα οχήματα που καταστράφηκαν θα αντικατασταθούν από άλλα με την αύξηση της παραγωγής, σημείωσε και εξήγησε ότι η βιομηχανία μπορεί σε μία εβδομάδα να καλύψει τις απώλειες.

Από το χιόνι καταστράφηκε επίσης η οροφή στο εργοστάσιο παραγωγής, μεταξύ άλλων, εκχιονιστικών μηχανημάτων «Ρίκο Ρίμπνιτσα, στην πόλη Ρίμπνιτσα, στη νότια Σλοβενία. Από την κατάρρευση της στέγης, μία αίθουσα παραγωγής καταστράφηκε ολοσχερώς και οι ζημιές υπερβαίνουν το 1 εκ. ευρώ.

«Η ειρωνεία είναι ότι στο εργοστάσιο Ρίκο Ρίμπνιτσα που κατέχει τα πρωτεία στην κατασκευή εκχιονιστήρων προκλήθηκαν ζημιές την καλύτερη περίοδο για την παραγωγή του», δήλωσε ο διευθυντής του Γιάνεζ Σιλτς.

Ευτυχώς κανένας δεν ήταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή που κατέρρευσε η στέγη, είπε ο κ. Σιλτς, σημειώνοντας ότι η αίθουσα παραγωγής έκτασης 1.500 τ.μ. είχε κατασκευαστεί πριν από 50 χρόνια και πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα