Στην αντεπίθεση ο Δένδιας για τη Χρυσή Αυγή

Φάκελοςμε 32 περιστατικά στα οποία εμπλέκεταιη Χρυσή Αυγή και τα οποία «συνιστούνδιαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης»συνοδεύει την επιστολή που απέστειλεστην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ουπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, ζητά τηνένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο,όλων των ποινικών περιστατικών, σταοποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, στηνεπιστολή υπάρχουν αναφορές σε αξιόποινεςπράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, πουπροσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικήςοργάνωσης και άσκηση οργανωμένηςεγκληματικής δραστηριότητας, επισυνάπτεταισειρά δημοσιευμάτων με συγκεκριμέναπεριστατικά και τονίζεται ότι ηδραστηριότητα της Χρυσής Αυγής εκτρέπεταιτων ορίων μεμονωμένων περιστατικών,προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και υπονομεύειτο κράτος δικαίου, ενώ θέτει σε κίνδυνοτη δημόσια τάξη και την εσωτερικήασφάλεια της χώρας.

Όπωςεπισημαίνεται «επιβάλλεται η εγρήγορσητης πολιτείας και η ενεργοποίηση όλωντων αναγκαίων μέσων που προβλέπει τοΣύνταγμα, ο ποινικός κώδικας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με φόντο την επιστολή που απέστειλε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας στην εισαγγελέα του Αρείου.

Επισυνάπτεται η λίστα των περιστατικών, στα οποία υπάρχει εμπλοκή της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα