Κινητικότητα και στην Υγεία

Σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν, προσεχώς, και υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Σε αυτό το καθεστώς θα ενταχθούν 2.500, με τους πρώτους 1.250 έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι «το αργότερο μέσα σε δύο μήνες οι υπάλληλοι αυτοί θα τοποθετούνται σε άλλη δομή, όπου υπάρχει ανάλογη οργανική θέση».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας,

καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν κενά και αυτό επιτρέπει «να κάνουμε μόνο μετακινήσεις».

Μιλώντας για τον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να φτιαχτεί από την αρχή, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες ότι στον Οργανισμό θα μπουν ξένοι διαχειριστές.

Αναφερόμενος στο πόρισμα, για τον Οργανισμό, του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με το οποίο το τμήμα Πρόσθετης Περίθαλψης και Νοσηλείας στο Εξωτερικό και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Εξωτερικού Αθηνών του ΟΠΑΔ, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα, αφού οι υποθέσεις δεν εξετάζονταν με σειρά προτεραιότητας, αλλά με αδιευκρίνιστα κριτήρια, τόνισε πως ταυτόσημες είναι οι απόψεις του περί των νοσηλειών, που αφορούν το εξωτερικό και περί άλλων στρεβλώσεων, που παρατηρούνται στη λειτουργία του οργανισμού.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Έχει χαθεί ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ και δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, όπως λειτουργεί σήμερα». Σημείωσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, επειδή: «Δεν θα αφήσουμε τον ΕΟΠΥΥ να καταρρεύσει. Ούτε θα τον κλείσουμε, ούτε θα τον φτιάξουμε από την αρχή. Όποιες αλλαγές θα γίνουν, θα γίνουν εν λειτουργία του».

Αναφερόμενος στις συμβεβλημένες με τον Οργανισμο κλινικές, είπε ότι οι εκπρόσωποί τους αντιδρούν δικαιολογημένα για τα μέτρα, που ελήφθησαν, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της «μαύρης τρύπας» στον ΕΟΠΥΥ, αλλά τόνισε πως το υπουργείο «θα προχωρήσει σε άμεση εξόφληση των ληξηπρόθεσμων οφειλών προς τις κλινικές και μεγαλύτερο έλεγχο για να φανεί ποιος κάνει καλά τη δουλειά του και ποιος όχι».

Και με στοιχεία από το ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα