Στο επίκεντρο η ανάπτυξη

Τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού σχεδιασμού, αλλά και τρόποι βελτίωσης του συντονισμού της συγκυβέρνησης αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στις 8 το βράδυ. Ζήτημα προτεραιότητας η ανάπτυξη με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις να τίθενται σε πρώτο πλάνο. Βενιζέλος

και Κουβέλης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Εν τω μεταξύ, την πίστωση στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών της δεύτερης δόσης των επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Είναι χρέος μας να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες».

«Ο πρωθυπουργός, με την ανακοίνωσή του για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς του υπολοίπου της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, εμπαίζει για μία ακόμη φορά τους αγρότες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η καταβολή των ενισχύσεων αυτή την περίοδο αποτελεί πάγια διαχειριστική ενέργεια.

«Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά για τους αγρότες.

Χθες ήρθε στη χώρα μας το μεγαλύτερο μέρος των 34,3 δισ. ευρώ, με τα 11,3 δισ. ευρώ να δίνονται για να καλύψουν την επαναγορά χρέους .

Τα 7 δισ. από τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας θα διατεθούν για να καλυφθούν ανάγκες του προϋπολογισμού και η αποπληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών.

Στην άντληση συνολικού ποσού ύψους 1,3 δισ.ευρώ προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.

Στο τέλος του 2013 με αρχές του 2014 τοποθετεί η Κομισιόν την ανάκαμψη στη χώρα, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα για τήρησης των συμφωνηθέντων. Στην έκθεση προόδου για τη χώρα μας, η Κομισόν τονίζει την ανάγκη να προσδιοριστούν τα επιπλέον μέτρα 4 δισ. ευρώ για την διετία 2014-15. Παράλληλα, επισημαίνει πως τυχόν αστοχίες του προγράμματος ή ανατροπή των μέτρων, από δικαστικές αποφάσεις, θα επιφέρουν νέα μέτρα για την αναπλήρωση των εσόδων που προβλέπονται από το μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα