Κλειστές όλη τη βδομάδα οι τράπεζες στη Κύπρο

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο οι τράπεζες στην Κύπρο, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού. Όσο παραμένουν κλειστές οι τράπεζες στην Κύπρο

θα είναι κλειστά και τα κυπριακά χρηματοπιστωτικά καταστήματα στην Ελλάδα τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση εντός των επομένων ωρών. Mιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επισήμανε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την Κύπρο και για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Ελλάδα συνδράμει με κάθε μέσο την Κύπρο και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς των κυπριακών τραπεζών σε ελληνική τράπεζα ή τράπεζες είπε ότι «σήμερα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τη λύση αυτή».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει σχέδιο Β, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι σε αυτό έχει δώσει απαντήσεις στο παρελθόν η ΕΕ, καθώς όπως δείχνει η στατιστική πάντα βρέθηκαν λύσεις.

«Ακόμη και να υπάρξει αλλαγή στην επικείμενη συμφωνία θα πρόκειται για παραλλαγή και όχι για ουσιαστική αλλαγή και βελτίωση των έως τώρα δεδομένων», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτή η κατάσταση με τις κλειστές τράπεζες δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με Κύπριους πολιτικούς παράγοντες είχε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού αναμένεται να συνομιλήσει και με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

«Η εξέλιξη αφήνει έκθετη την σημερινή κυβέρνηση η οποία διαμέσου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και με εντολή Σαμαρά στήριξε την απόφαση του Γιούρογκρουπ» σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, «απέναντι στους εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που του επιβάλλουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, με τη συνενοχή των αστικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της κυπριακής και της ελληνικής, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου», εκφράζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του.

Στην δευτερολογία του, ο κ. Στουρνάρας, τόνισε ότ «Planβδεν έχω δει από τη κυπριακή πλευρά καιελπίζω να δω τις επόμενες ώρες». Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι δεν μπορούσε να ασκηθείβέτο στο eurogroupυπενθυμίζονταςότι ο κ. Αναστασιάδης στο διάγγελμα τουείπε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή λύσηενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για κροκοδείλιαδάκρυα.

«Το κόμμα σας μίλησε πρώτογια κούρεμα και μάλιστα για πάνω από 20χιλιάδες ευρώ άποψη που διατύπωσεβουλευτής σας στο Μega» τόνισεοκ. Στουρνάρας απευθυνόμενοςστους βουλευτές της αξιωματικήςαντιπολίτευσης.

Πάντως,ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως ένα μικρόμέρος από τα 50 δις της ανακεφαλαιοποίησηςτων ελληνικών τραπεζών μπορεί να διατεθείγια να βοηθήσουμε την Κυπρο.



Keywords
Τυχαία Θέματα