Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

Mε ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται με τις ομιλίες υπουργών της κυβέρνησης και αρχηγών των κομμάτων. Η συζήτηση θα κλείσει με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής

ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ρήξης επισήμανε οτι «εάν δεν είσαι διατεθειμένος να διανοηθείς τη ρήξη, δεν διαπραγματεύεσαι». «Μας ζητάτε να δεσμευθούμε ότι δεν θα πάμε σε ρήξη, για να μας στηρίξετε» είπε ακόμη, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι σχήμα οξύμωρο». «Καλύτερα να κάτσουμε εδώ, να οργανώσουμε τα υπουργεία και να παίρνουμε εντολές από e-mail» συμπλήρωσε.

«Το 30% του μνημονίου αποτελεί το τοξικό μνημονιακό κομμάτι το οποίο απορρίπτουμε, επιδιώκουμε μια συμφωνία- γέφυρα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. «Δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό να κρατήσουμε όσα μέρη του μνημονιακού προγράμματος δεν απειλούν να μολύνουν τη νέα συμφωνία», πρόσθεσε ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξή της.

Την προκήρυξη διαγωνισμού για όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας, τη σύσταση οργάνωσης του εθνικού κτηματολογίου και την ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας πριν από λίγο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι θα έρθει στη βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον κανονισμό του κοινοβουλίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπαρχουν ρεβανσισμοί και προχειρότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα