Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε επικίνδυνη πολιτική σκοινοβασία επιδίδεται πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά και τον γενναίο συμβιβασμό και την αποδοχή του επώδυνου πακέτου μέτρων που ζήτησαν οι δανειστές.

'Ηδη, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ανησυχούν για 40 απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα που θα αναπληρωθούν βέβαια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά δημιουργούν ερωτήματα για την κυβερνητική συνοχή και την επόμενη ημέρα.

Σε αυτή τη σκοινοβασία ένα άλλο κρίσιμο βήμα αφορά στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου,

η οποία μέσω συνεργατών της διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμα.

Πιο ηχηρή βέβαια ήταν η αντίδραση του κυρίου Παναγιώτη Λαφαζάνη σημαντικού υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος με γραπτή ανακοίνωση του κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω έστω και στο και πέντε τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις.

Την ίδια ώρα, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες διαμηνύει ότι οι δανειστές επιχειρούν πολιτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα αλλά ο ίδιος θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους. Ο κύριος Καμμένος δεν έκρυψε τον φόβο του για άλλου τύπου κυβέρνηση, όπως ειδικού σκοπού, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε πραξικόπημα παρότι αν προκύψει θα είναι προϊόν μιας απολύτου νόμιμης θεσμικής διαδικασίας και συναίνεσης με τα άλλα κόμματα.

Για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, ο Δημήτρης Στρατούλης δηλώνει ότι δεν ενημερώθηκε για τα μέτρα, δεν φέρουν την υπογραφή του και περιμένει τον ανασχηματισμό.

Το πρωί συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ο πρωθυπουργός να μετρήσει τις ισορροπίες και να χαράξει τα επόμενα βήματα. Σήμερα, άλλωστε, η βόμβα ήρθε από τον γραμματέα της Κεντρική Επιτροπής και μέχρι πρότινος, τουλάχιστον, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάσο Κορωνάκη, ο οποίος στην Πολιτική Γραμματεία τόνισε ότι θα παραιτηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε μνημονιακό κόμμα. Δηλώσεις είχαμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ο κύριος Τσίπρας οφείλει να ενσωματώσει και την διστακτικότητα όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι θα στηρίξουν τα νομοσχέδια και τους εταίρους αλλά δεν θέλουν συμμετοχή στη κυβέρνηση. Ειδικά μάλιστα στη Νέα Δημοκρατία ο κύριος Μειμαράκης δέχτηκε και πιέσεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα. Πάντως, ο κύριος Μειμαράκης ζητά από τα πολιτικά όργανα του κόμματος του ενίσχυση του ρόλου του μέχρι να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Keywords
Αναζητήσεις
σκοινοβασια
Τυχαία Θέματα