Βούτσης - Κατρούγκαλος για τη δημόσια διοίκηση

Στις 5 Μαίου κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την επαναπρόσληψη 3.900 απολυμένων και εργαζόμενων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο καθώς και την πρόσληψη 580 καθαριστριών από τις 780 που έχουν απολυθεί.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλαν και δεύτερο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση

του δημοσίου, ενώ -όπως είπαν- εντός των προσεχών 15 ημερών θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου, το οποίο θα προβλέπει την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από την κοινωνία.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι με τη συμπαράσταση του λαού θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας και ταυτόχρονα εμφανίσθηκε αισιόδοξος, όπως και ο κ. Κατρούγκαλος, για μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν θα μπορούσαν να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες του παρελθόντος, αλλά και οι δυο ομιλητές δεσμεύθηκαν ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αδικιών με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα