Ζητείται κοινά αποδεκτό "χαράτσι"

Η φράση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλου, "έτσι όπως έχει η κατάσταση, το αρχικό χαράτσι δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε" οδήγησε σε ερμηνείες ότι ανοίγουν "παραθυράκια" για την αποδοχή του στην αυριανή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι:

- Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε (στην τελευταία συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες

μετά τη Σύνοδο Κορυφής) πως το χαράτσι θα παραταθεί μεν αλλά θα είναι μειωμένο από τις δύο προηγούμενες χρονιές - "οι άνθρωποι θα πληρώσουν λιγότερα" ήταν η φράση του.

- Όπως έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη, η μη πληρωμή του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δεν οδηγεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Επομένως, δεν ισχύει η ερμηνεία περί "σιγουράντζας", κάτι που (λέγεται ότι) θα επισημάνει και ο πρωθυπουργός εάν οριστικοποιηθεί η παράταση αυτού του τρόπου πληρωμής του ειδικού τέλους.

Ο μανδύας που θα "ντύσει" την απόφαση πάντως ...θα κάνει τη διαφορά, δεδομένου ότι ο Φώτης Κουβέλης έχει διευκρινίσει ότι δεν θα αποδεχτεί "χαράτσι 3" ακόμη κι αν το ποσόν είναι μειωμένο.

Είναι χαρακτηριστική η εμφατική επισήμανση του κ.Παπαδόπουλου (στον "9,84") πως "σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πρόβλημα συνοχής της κυβέρνησης η οποία πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία".

Μαρίνα Μάνη

Διαβάστε ακόμη:
Η "ντρίπλα" για να διατηρηθεί και φέτος το χαράτσι

Keywords
Τυχαία Θέματα