13 τεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες…

Πολύ περισσότερο, όταν το Internet προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες μεγέθυνσης και διάδοσης όλων αυτών των ιδεών και απόψεων. Η τεχνολογία δεν είναι άτρωτη από κάθε λογής μύθους, οι οποίοι κατακλύζουν το Internet και κάποιοι μάλιστα από αυτούς παρουσιάζουν εκπληκτική αντοχή μέσα στα χρόνια.


Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε σε κάποιους εξαιρετικά δημοφιλείς τεχνολογικούς μύθους και στο κατά πόσον έχουν την όποια δόση αλήθειας.

1. Ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου στο Facebook;

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα εκ προεπιλογής μέσω του ίδιου του

Facebook από εσάς αλλά και από τους άλλους χρήστες. Ακόλουθα, η εμφάνιση πληθώρας εμπορικών εφαρμογών οι οποίες διατείνονται πως θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή, βασίζεται στον προηγούμενο μύθο και αποτελεί απάτη. Εάν πιστεύετε πως όντως κάποιος παρακολουθεί της κινήσεις στο FB, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ερευνητή.

2. Οι εταιρείες anti-virus κατασκευάζουν τους ιούς

Οι εταιρείες anti-virus προγραμμάτων γνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχονται στην αντιμετώπιση των ιών, καθώς και του τι μπορεί να προκληθεί στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς... εξαπολυθεί. Επιπλέον, οι εταιρείες αυτές –αστικός μύθος συνεπακόλουθος- δεν προσλαμβάνουν άτομα που έχουν ως ενασχόλησή τους την κατασκευή επικίνδυνων, κακόβουλων προγραμμάτων. Όσον αφορά το επιχείρημα πως κερδίζουν από τη συνεχή εμφάνιση ιών που έχουν οι ίδιες δημιουργήσει, η απάντηση είναι πως οι πραγματικοί, καθημερινοί κίνδυνοι είναι υπεραρκετοί για να κρατηθεί μια εταιρεία anti-virus σε πλήρη απασχόληση.

3. Η χρήση μελανιών τρίτου κατασκευαστή παραβιάζει την εγγύηση του εκτυπωτή

Σύμφωνα με τις Canon, Epson και Lexmark, η χρήση μελανιών ή το ξαναγέμισμα (refill) των cartridges της εταιρείας, δεν συνεπάγεται αυτόματα και αιτία παραβίασης της εγγύησης. Εξαίρεση στον κανόνα αυτόν αποτελεί φυσικά το γεγονός πρόκλησης προβλημάτων στον εκτυπωτή εξαιτίας των μελανιών αυτών. Να τονίσουμε εδώ, πως το βασικό πρόβλημα της χρήσης μη εγκεκριμένων μελανιών είναι ουσιαστικά αυτό της ποιότητας εκτύπωσης, η οποία υπολείπεται στις περισσότερες περιπτώσεις.

4. Αφότου το Google αποκτήσει τις πληροφορίες σας, δεν μπορούν να απομακρυνθούν

Το Google εντοπίζει οτιδήποτε στο Internet, μόνο εφόσον κάποιο άλλο site συνδέεται με τη σελίδα αυτή. Μην αναζητάτε λοιπόν άδικα κάποια άλλη... Οργουελιανή εξήγηση. Μπορείτε να μην επιτρέψετε στο searchbot του Google να καταχωρήσει και ευρετηριοποιήσει το site σας –ακόμα και να απομακρύνει τις σελίδες που έχει ήδη βρει- ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στο Google Webmaster Central, αν και θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος για να διαγραφούν τα ήδη υπάρχοντα αποτελέσματα.

5. Είστε απολύτως προστατευμένοι στο eBay;

Κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει χρήση του PayPal για να αγοράσει ένα φυσικό αντικείμενο στο eBay, του παρέχεται αυτόματα μια κάλυψη $200 για τη συναλλαγή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του site. Στην περίπτωση που ο αγοραστή

Keywords
Τυχαία Θέματα