Δέκα συναρπαστικά στοιχεία που δεν ξέραμε για το Google Maps

Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει τους χάρτες της Google τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας είτε για να σχεδιάσουμε το επόμενο μας ταξίδι είτε απλά για να χαζέψουμε.

Κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή η Google αποτελεί την κύρια πηγή χαρτογράφησης πολλών χρηστών του internet, ακόμα και επαγγελματιών.

Με χαρακτηριστικά όπως τρισδιάστατο έδαφος και κτίρια, πρόγραμμα πλοήγησης με βάση τους χάρτες και βέβαια το Street View,

είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει ο χρήστης για την χαρτογράφηση οποιουδήποτε σημείου στον πλανήτη χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε στρατιωτικά δεδομένα.

Το mashable επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Google προκειμένου να μάθει το πώς ακριβώς η εταιρεία έφτασε να γίνει ο «βασιλιάς» των χαρτών και μας τα παρουσιάζει μέσω δέκα συνολικά ερωταπαντήσεων.

1: Πόσα δεδομένα έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Google;

Αν συνδυάσουμε δορυφορικές φωτογραφίες, εναέριες φωτογραφίες καθώς και δεδομένα του Street View, η Google αυτή τη στιγμή διαθέτει πάνω από 20 petabytes δεδομένων, όγκος που αντιστοιχεί σε περίπου 21 εκατομμύρια giga byte ή 20.500 terabytes.

2: Πόσο συχνά ανανεώνονται οι εικόνες;

Ανάλογα με την διαθεσιμότητα των δεδομένων, οι δορυφορικές και εναέριες φωτογραφίες ανανεώνονται κάθε δυο εβδομάδες. Οι Google δεν δίνει στοιχεία για την ανανέωση των φωτογραφιών του Street View καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό γιατί η λήψη τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τον καιρό ή τις συνθήκες κυκλοφορίας.

3: Κάθε πότε ελέγχουν για ακατάλληλο υλικό;

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google, οι χρήστες συχνά αναφέρουν «περίεργες ή ακατάλληλες στιγμές» στους χάρτες, συνήθως στο Google View. Οι αναφορές γίνονται μέσω της υπηρεσίας «Report a problem» στο κάτω μέρος κάθε εικόνας. Η Google εξετάζει άμεσα κάθε αναφορά, με τις αιτήσεις περιεχομένου να παρακολουθούνται συνεχώς από τους υπαλλήλους της Google.

4: Η Google διαγράφει όλα τα πρόσωπα στο Street View;

Η εταιρεία χρησιμοποιεί προγράμματα που αποκρύπτουν αυτόματα πρόσωπα και πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν την απόκρυψη στοιχείων τους από τις φωτογραφίες του Street View. Οι εναέριες και δορυφορικές φωτογραφίες δεν έχουν τόσο μεγάλη ποιότητα και ανάλυση σε zoom ώστε να κρίνεται απαραίτητη η διαγραφή προσώπων.

5: Ποιος έχει τα δικαιώματα των εναέριων φωτογραφιών;

Οι εναέριες και δορυφορικές φωτογραφίες προέρχονται από διάφορες πηγές και παρόχους.

6: Τι γίνεται με τις ιδιωτικές ή κυβερνητικές περιοχές;

Η απόκρυψη ιδιωτικών περιοχών, όπως κυβερνητικών κτιρίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων γίνεται από τους παρόχους των δορυφόρων που πραγματοποιούν τις λήψεις. Η υπηρεσία Street View είναι διαθέσιμη μόνο σε δημόσιους δρόμους και σε επιλεγμένους ιδιωτικούς χώρους μέσω του Street View Partner program.

7: Σε ποιες χώρες το Street View υποστηρίζει μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια;

Η Google έχει δουλέψει με χιλιάδες επιχειρήσεις σε οκτώ συνολικά χώρες ώστε να προσφέρ

Keywords
Τυχαία Θέματα