Έτοιμες οι πρώτες Alfa Romeo 4C

Ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η Alfa Romeo, σχετικά με το πολυαναμενόμενο σπορ μοντέλο 4C. Η παραγωγή της θα περιοριστεί στα μόλις 3.500 αντίτυπα όπου τα 1.000 εξ' αυτών θα διατεθούν στην ευρωπαική αγορά έναντι της αρχικής τιμής των περίπου 60.000 ευρώ.

Με σχέδιο προερχόμενο εξ' ολοκλήρου από την Alfa Romeo και έκδηλες αναφορές στο στιλ της 8C Competizione, η μικρότερη 4C αποτελεί επίσης και μια τεχνολογική πρόκληση με

κύρια στοιχεία το μονομπλόκ πλάισιο, τα συνθετικά υλικά του αμαξώματος και κατ' επέκταση το χαμηλό βάρος των μόλις 895 κιλών!

Στα ενδότερα θα βρείτε καθίσματα τύπου bucket, digital πίνακα οργάνων παρέα με δερμάτινες επενδύσεις. Υπάρχουν και πακέτα αναβάθμισης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 18άρες και 19άρες ζάντες, χρωματιστές δαγκάνες, επενδύσεις ανθρακονημάτων στους καθρέπτες και σε διάφορα σημεία του αμαξώματος καθώς και διπλή εξάτμιση. Παράλληλα, υπάρχει διαθέσιμη αγωνιστική ανάρτηση με νέο συνδυασμό ελατηρίων/αμορτισέρ.

Με διάταξη κινητήρας-μετάδοση πίσω, το 4C αναζητά τις ρίζες του στις παραδοσιακές σπορ Alfa Romeo της δεκαετίας του '60 και '70. Ο σημερινός κινητήρας είναι 4κύλινδρος Turbo 1,75 λίτρων με ισχύ 240 ίππων και ροπή 350 Nm. σύμφωνα με την εταιρεία τα 0-100 επιτυγχάνονται σε χρόνο 4,5 δευτερολέπτων με την τελική να φθάνει στα 258 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 6,8 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές ρύπων CO2 στα 157 γρ./χλμ.

Η διάθεση της νέας Alfa Romeo 4C θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα