Μαριάνο Ραχόι: Έκανα λάθος, αλλά δεν παραιτούμαι

20:35 4/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

Επί μία ώρα, ο Μαριάνο Ραχόι έδινε εξηγήσεις την Πέμπτη στο ισπανικό κοινοβούλιο, για να πείσει κυρίως τον ισπανικό λαό, ότι ο ίδιος και άλλα στελέχη δεν λάμβαναν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.


Ο Ραχόι παραδέχτηκε ότι «έκανε λάθος» εμπιστευόμενος τον πρώην ταμεία του κόμματος Λουίς Μπαρθένας, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε ενοχή. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται ούτε να παραιτηθεί ούτε να προκηρύξει εκλογές.

Το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων έχει πυροδοτήσει

οργισμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ισπανία. Ο ισπανικός λαός υπομένει τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ραχόι, την ώρα που η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται στα ύψη.

Οι αποκαλύψεις για διαφθορά στο κόμμα που έχει επιβάλει τα βάρβαρα μέτρα έβγαλαν στο δρόμο χιλιάδες Ισπανούς και δεν έλειψαν οι βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία στα μέσα Ιουλίου. Το ζητούμενο για τους διαδηλωτές ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης. Ζητούμενο για τον Ραχόι είναι να καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας στην Ισπανία, όπως άλλωστε γίνεται σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Ραχόι: Ούτε παραίτηση ούτε προκήρυξη εκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα