Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για κυβερνοεπιθέσεις

Στόχο σειράς κυβερνοεπιθέσεων αποτελούν αμερικανικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, που ειδικοί αναλυτές αποδίδουν στο Ιράν σε αντίποινα για τις διεθνείς κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.

Παρόλο που η ακριβής ταυτότητα των δραστών των επιθέσεων αυτών παραμένει άγνωστη, ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οι δράστες χρησιμοποιούν νέες μεθόδους για να καταστρέφουν ιστοσελίδες τραπεζών, πλήττοντας κυρίως τα εικονικά κέντρα φιλοξενίας πληροφοριακών δεδομένων.

Οι 20 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες

επλήγησαν την Τετάρτη από ένα τρίτο κύμα επιθέσεων, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε εκ των προτέρων η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «οι κυβερνομαχητές του Ιτζ αντ-Ντιν αλ-Κάσαμ».

Οι επιθέσεις αυτές αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα με την εταιρία ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων Radware.

Στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης δε «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές», δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ο Τζέιμς Λιούις, ένας πρώην αξιωματούχος των υπουργείων Εξωτερικών και Εμπορίου που σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ειδικός σε θέματα ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων σε ένα κέντρο έρευνας της Ουάσινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα