Ποια επαγγέλματα είναι επιρρεπή σε ψυχολογικές διαταραχές

Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που και φυσιολογικός να είναι κάποιος, στην πορεία των χρόνων θα αρχίσει μάλλον να αποκλίνει του φυσιολογικού.

Υπάρχουν λοιπόν επαγγέλματα που είναι περισσότερο ή λιγότερο επιρρεπή σε διαταραχές της προσωπικότητας, του συναισθήματος, στην έλλειψη ενσυναίσθησης, στον εγωκεντρισμό, στην ανευθυνότητα, μέχρι και σε ήπιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Περισσότερο επιρρεπή:

1. Γενικοί διευθυντές

2. Δικηγόροι

3. Εργαζόμενοι στα media (τηλεόραση/ραδιόφωνο)

4. Πωλητές

5. Χειρουργοί

6.

Δημοσιογράφοι

7. Αστυνομικοί

8. Ιερωμένοι

9. Σεφ

10. Δημόσιοι υπάλληλοι

Λιγότερο επιρρεπή:

1. Βοηθοί σε επαγγέλματα υγείας

2. Νοσοκόμες

3. Θεραπευτές

4. Τεχνίτες

5. Αισθητικοί / στιλίστες

6. Εργαζόμενοι σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

7. Δάσκαλοι

8. Καλλιτέχνες

9. Γιατροί

10. Λογιστές

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι ένα: γιατί;

Τα περισσότερα από τα επαγγέλματα που συγκεντρώνουν χαμηλούς δείκτες ψυχικών διαταραχών απαιτούν ανθρώπινη επαφή, έχουν να κάνουν με συναισθήματα ή/και δεν προσφέρουν δύναμη και εξουσία. Χαρακτηριστικά δηλαδή που από τη φύση τους δεν έλκουν τους ανθρώπους με ψυχολογικές διαταραχές.

Από την άλλη, οι τομείς εργασίας που συγκεντρώνουν υψηλότερους δείκτες διαταραχών προσφέρουν εξουσία, ενώ πολλοί από αυτούς απαιτούν την ικανότητα να παίρνει κάποιος αντικειμενικές και «ψυχρές» αποφάσεις, που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με το συναίσθημα. Ο άνθρωπος που πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή βρίσκει τα επαγγελματικά αυτά πεδία σαφώς πιο πρόσφορα...

Keywords
Τυχαία Θέματα