Τις προσπάθειες της Ελλάδας ανέδειξε στις Βρυξέλλες ο Ευ.Στυλιανίδης

Στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να βγει από την κρίση, αναφέρθηκε σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συμμετείχαν και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής, πρόεδρος του Ινστιτούτου Αντενάουερ και στενού συνεργάτη της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ Dr. Hans-Gert Poettering καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής και Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Antonio Tajani.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Στρατηγικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό Νότο: το μοντέλο Ελλάδα», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τις ομιλίες τις παρακολούθησαν 320 υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Poettering μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, τονίζοντας, ότι «νίκη της Ελλάδας είναι νίκη της Ευρώπης», ενώ ο κ.Tajani τόνισε, ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και αναφέρθηκε με έμφαση στην αρχή της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στις πλούσιες δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας στη χώρα μας. Ο Έλληνας υπουργός από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις ιστορικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τα χρόνια προβλήματα και τις αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης.

«Η κυβέρνηση μας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μέσα σε λίγο χρόνο εφάρμοσε πολιτικές που μειώνουν το κράτος, απλουστεύουν τις διαδικασίες και ενεργοποιούν την Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς, κάτι που αρχίζει να αποτυπώνεται και στα στατιστικά μεγέθη του Αυγούστου, καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει μείωση δημοσίων δαπανών, αύξηση εσόδων και μείωση ελλείμματος» επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης. Επιπρόσθετα, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την ανάκαμψη της χώρας, σημειώνοντας, ότι «η Ελλάδα είναι μοναδικός παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με δυνατότητες λειτουργίας όλο το χρόνο και για όλα τα είδη εναλλακτικού τουρισμού αλλά και η πρώτη παγκόσμια δύναμη στη ναυτιλία με ανύπαρκτη δυστυχώς ναυπηγική βιομηχανία και ασθενή λιμενική πολιτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα