Το έργο του Λιμενικού εξήρε ο υπουργός Ναυτιλίας

Το έργο του Λιμενικού Σώματος, που με τη συνεισφορά του στηρίζει την ελληνική ναυτιλία τόσο με την προστασία των θαλασσίων συνόρων της ΕΕ, όσο και με την αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων στη θάλασσα, εξήρε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 5η Συνόδου του Forum των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και των χωρών της Συνθήκης Σένγκεν που πραγματοποιείται στη Χίο.

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι

πολιτικά, έχει το πιο πολύπλοκο έργο σε σύγκριση με αντίστοιχες ακτοφυλακές διεθνώς, ενώ χειρίζεται πολλά διαφορετικά θέματα, για τα οποία σε άλλες χώρες, απασχολούνται ειδικές υπηρεσίες» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι οι «δυνάμεις του λιμενικού σώματος δίνουν καθημερινά μάχες κατά του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και του «trafficking».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, επεσήμανε τη σημαντική υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου καθ' όλο το διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας του Forum των Αρχηγών των Ακτοφυλακών και ειδικότερα τη συμβολή του κ. Βαρβιτσιώτη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, στη συμβολή που είχε το «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» για την επιτυχημένη διεξαγωγή της Συνόδου.

Τη Σύνοδο τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό, διακεκριμένες προσωπικότητες του ναυτιλιακού χώρου, όπως, μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Ευθύμιος Μητρόπουλος,ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών της Γαλλίας Φρεντερίκ Κουβιγιέρ, ο Γενικός Γραμματέας Θάλασσας της Γαλλίας Μισέλ Ομερίκ και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα