Το πρόβλημα της «μπυροκοιλιάς»: Τι είναι και πώς δημιουργείται

Το φούσκωμα της κοιλιάς, μετά την υπερβολική κατανάλωση μπύρας, η λεγόμενη «μπυροκοιλιά» είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Πώς προκαλείται, όμως, αυτό το πρήξιμο και γιατί παρατηρείται μόνο στους άνδρες;

Η ερευνητική εκπομπή Head Squeeze μπαίνει στα άδυτα της κατανάλωσης μπύρας και παρατηρεί τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε.

Οπως εξηγεί ο Γκρεγκ, όταν πίνετε μπύρα, το συκώτι σας υπερ-λειτουργεί για

να αποτοξινώσει το αλκοόλ. Αν στην εξίσωση αυτή προσθέσετε μερικά πατατάκια ή φιστίκια (που συνήθως συνοδεύουν τις μπίρες στα μπαρ), τότε αυτές οι θερμίδες έρχονται για να μείνουν. Η ίδια η μπύρα είναι πλούσια σε θερμίδες από μόνη της (περίπου 150 θερμίδες το ποτήρι) και σε συνδυασμό με τα συνοδευτικά, είναι εκρηκτικός συνδυασμός.

Πώς δημιουργείται, όμως, τελικά η μπυροκοιλιά; Η απάντηση βρίσκεται σε δύο θέματα: το φύλο και την ηλικία. Μετά την ηλικία των 35 ο μεταβολισμός των ανδρών αρχίσει να επιβραδύνεται. Επιπροσθέτως, ενώ οι άνδρες έχουν την τάση να βγάζουν το βάρος τους στην κοιλιά, τα αντίστοιχα αποθέματα λίπους στις γυναίκες, συνήθως, πηγαίνουν στα οπίσθια και τους γοφούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα