4ο Athens ESG Forum: Αλλάζοντας το αφήγημα γύρω από τη βιωσιμότητα

Στον απόηχο του 4ου Athens ESG Forum, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, αναδείχθηκαν τα θέματα που απασχολούν σήμερα τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες καλούνται να χαράξουν στρατηγικές με άξονα τη βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές

πολιτικές και το διαμορφούμενο κανονιστικό πλαίσιο.

Στο συνέδριο, αναδείχθηκε η σημασία της τεχνολογίας και δη της τεχνητής νοημοσύνης στην εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, καθώς αναμένεται να απλοποιήσει τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων για τη σύνταξη των αντίστοιχων αναφορών βιωσιμότητας.

Όπως ανέδειξε με την ομιλία του ο Jeremy Schwartz, Chairman of Sustainability Transformation Practice της Kantar, όλα σχετίζονται με την ικανότητα της ηγεσίας των επιχειρήσεων να εμπνέουν εμπιστοσύνη και να διαμορφώνουν το όραμα ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Σε σχέση με την απανθρακοποίηση, μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Alex Ely, βραβευμένος βρετανός πολεοδόμος και αρχιτέκτονας, πρότεινε τη μείωση των εκπομπών CO2 με τη μετασκευή των υφιστάμενων κτιρίων και την ανακύκλωση των δομικών υλικών, ενώ ο Daan Van Acker εκπροσωπώντας την πλατφόρμα carbonmajors, ανέδειξε την ανάγκη μείωσης των ρύπων από την καύση ορυκτών καυσίμων ως προτεραιότητα. Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου ήταν η ESGenius! – The Sustainability OS, Μεγάλος Χορηγός η SynESG – the Sustainability network, Χορηγοί οι Biosafety, Convene ESG, RIBIA by E-ON Integration, ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ, Henkel, EY, Lidl Ελλάς, Παπουτσάνης, Tekmon.

Keywords
Τυχαία Θέματα