H Meta προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Meta προχωρά σε δεύτερο μεγάλο γύρο μαζικών απολύσεων, σχεδιάζοντας την απόλυση άλλων 10.000 εργαζομένων έως τον Μάιο του 2023. Τον Νοέμβριο, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την κατάργηση περίπου του 13% του εργατικού δυναμικού του, δηλαδή 11.000 θέσεις εργασίας, στον μεγαλύτερο γύρο περικοπών στην ιστορία της εταιρείας, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο CEO Mark Zuckerberg ανέφερε σε ανάρτησή του Facebook

ότι ο επόμενος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθεί, με «αναδιαρθρώσεις και απολύσεις» σε tech groups στα τέλη Απριλίου και σε business groups στα τέλη Μαΐου.

«Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας, βλέπαμε ταχεία αύξηση των εσόδων μας χρόνο με τον χρόνο και είχαμε τους πόρους για να επενδύσουμε σε πολλά νέα προϊόντα. Αλλά το περασμένο έτος αποτέλεσε μια ταπεινωτική κλήση αφύπνισης.

Η παγκόσμια οικονομία άλλαξε, οι ανταγωνιστικές πιέσεις αυξήθηκαν και η ανάπτυξή μας επιβραδύνθηκε σημαντικά», έγραψε ο Zuckerberg και πρόσθεσε πως η εταιρεία θα παραμείνει επικεντρωμένη στο μακροπρόθεσμο όραμα και τις επενδύσεις της, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα