Palowise: Πώς το web & social intelligence βοηθάει τα brands να πετυχαίνουν μεγαλύτερο ROI;

Κάθε marketer που στοχεύει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των online ενεργειών του και κατά συνέπεια του ROI (Return on Investment) των δράσεων του, θα πρέπει να ξεκινήσει από τη συνεχή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων κάθε ενέργειας που κάνει, μέσα από την ανάλυση δεικτών όπως τα:

Sentiment analysisBuzz (σύνολο αναφορών)Share of Voice (SOV)Engagement

αλλά και των: Topics (θεματικές ενότητες) Channel

analysis (public web, Twitter, Μeta, TikTok, Linkedin, YouTube, Reddit, Reviews), Influencers Analysis, Earned Media Value (EMV) και Impact.

Πώς λειτουργεί όμως το Web & Social Intelligence;
Το Web & Social Intelligence αποτελεί έναν ουσιαστικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ROI (Return on Investment) των brands, και αυτό οφείλεται σε πολλές πτυχές που προσφέρει. Ξεκινώντας από την κοινωνική νοημοσύνη (Social Intelligence), που παρέχει ανάλυση της συμπεριφοράς και της αντίδρασης του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό επιτρέπει στα brands να κατανοήσουν καλύτερα την αντίδραση των καταναλωτών, και να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους. Συνεχίζοντας με δύο πολύ σημαντικές πτυχές του Web & Social Intelligence: την ανάλυση συναισθήματος (Sentiment Analysis) και τη βελτιστοποίηση του ψηφιακού αποτυπώματος (Digital Footprint), οι επιχειρήσεις μπορούν να κατανοήσουν πιο αποτελεσματικά τις αντιδράσεις του κοινού σε συγκεκριμένες ενέργειες ή προϊόντα και να αυξήσουν/βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη γνώμη των καταναλωτών.

Επιπλέον, η ανάλυση των επιρροών (Influencer Analytics) και η αξιολόγηση των χορηγιών (Sponsorship Evaluation) μπορούν να κατευθύνουν τις επενδύσεις στους πιο αποδοτικούς τομείς ενώ το Mamalytics και η πλατφόρμα Social Listening επιτρέπουν την παρακολούθηση των συνομιλιών και την αντίληψη των καταναλωτών για την αγορά. Το Web & Social Intelligence όμως δεν σταματά εδώ. Συνδυάζοντας εργαλεία όπως το Media Monitoring, το Consumer Intelligence και την ανάλυση της απόδοσης του brand (Brand Equity Measurement), τα brands μπορούν να πετύχουν καλύτερη αξιολόγηση της απόδοσης των ενεργειών τους και άρα να κατευθύνουν σωστά στρατηγική και budget.

Η παρακολούθηση της ανάλυσης των τάσεων (Trends Analysis) και η ανάλυση του ανταγωνισμού (Competition Analysis) παρέχουν στρατηγική κατεύθυνση ενώ η διαχείριση της φήμης (Reputation Management) και η διαχείριση κρίσεων (PR Crisis Management) είναι απαραίτητα για τη διατήρηση και ανάπτυξη του ROI των επιχειρήσεων.

Τέλος, η αξιολόγηση των καμπανιών (Campaign Evaluation) βοηθά στη βελτίωση των marketing ενεργειών για μεγαλύτερη απόδοση.

Μετρώντας και αναλύοντας με συνέπεια και συνέχεια τις δράσεις που πραγματοποιεί, μπορεί λοιπόν κάθε brand να κατανοήσει σε βάθος τον πραγματικό τους αντίκτυπο, το πόσο πετυχημένες και σωστά στοχευμένες είναι, το αποτύπωμά του στο σύνολο του ψηφιακού οικοσυστήματος καθώς επίσης και να αξιοποιήσει τις τάσεις της αγοράς και τη στάση των καταναλωτών. Η παράλληλη ανάλυση και σύγκριση με τον ανταγωνισμό δε θα το οδηγήσει σε data driven αποφάσεις για την ουσιαστική βελτίωση του ROI αλλά και σε πολλαπλά οφέλη για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του.

Palowise: η ελληνική βραβευμένη πλατφόρμα Web & Social Intelligence
Η palowise προσφέρει λύσεις που «υπόσχονται» με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης να κάνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων του marketing και της επικοινωνίας ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Βοηθώντας τις μάρκες να γνωρίσουν καλύτερα τον καταναλωτή και τις ψηφιακές του συμπεριφορές, τον ανταγωνισμό και τις ψηφιακές του πρακτικές. Ταυτόχρονα, μέσω των αναλύσεων, η palowise δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αναγνωρίσουν ευκαιρίες στην αγορά, να μελετήσουν τα best practices, να διαπιστώσουν τα προβλήματα του ανταγωνισμού, να βρουν τους κατάλληλους influencers και φυσικά, να προλαμβάνουν αλλά και να διαχειρίζονται κρίσεις.

Η palowise στηρίζει 200+ «πρωταθλητές» από το 2008
Η palowise δείχνοντας συνέπεια και συνέχεια πάνω από 10 χρόνια έχει δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες με εταιρείες/μάρκες όπως οι : Cosmote, Eurobank, Nestle, L’ Οreal, Unicef, Intrum, Deloitte, Grant Thornton, ΔΕΗ, Public, Kotsovolos κ.λπ.

Η palowise είναι η κορυφαία εταιρεία web & social intelligence, με υπηρεσίες και λύσεις που μπορούν να ωφελήσουν όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας περιλαμβανομένων των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG), χρηματοοικονομικού, ενέργειας, λιανικού εμπορίου & Ecommerce, φαρμακευτικών, υπηρεσιών και τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα