Programmatic: αλλάζει η ατζέντα του Buy Side

Αναμφισβήτητα, οι κομβικές αλλαγές στο οικοσύστημα του ψηφιακού marketing και, ειδικότερα, στο programmatic advertising μεταβάλουν σημαντικά την «ατζέντα» διαφημιζόμενων και agencies. Τόσο η επερχόμενη απόσυρση του third party cookie όσο και η δυναμική διάδοση του ΑΙ δημιουργούν νέα δεδομένα (αλλά και ευκαιρίες) σε όλο το φάσμα των πρακτικών – από τη μέτρηση στη στόχευση και από

το δημιουργικό στο attribution.

Παράλληλα, εγείρονται θέματα νέων μοντέλων συνεργασίας αλλά και νέων απαιτήσεων σε εργαλεία και ανθρώπινο δυναμικό – πόσω μάλλον όταν το Programmatic επεκτείνεται σε νέες αγορές όπως, π.χ., connectedTV και Retail Media. Τέλος, κρίσιμα ζητήματα παραμένουν τα νέα metrics (π.χ. attention), οι πρακτικές Demand/Supply Path Optimization (και για λόγους Sustainability), αλλά και το «ποιοτικό» πλαίσιο, ήτοι ad fraud, viewability, ad clutter και, καίρια, brand safety & suitability.

Σε αυτά τα ζητήματα στρατηγικής και καινοτομίας θα εστιάσουν η Erika Fattori, Group Brand & Communication Director του διεθνούς τραπεζικού και e-commerce oμίλου Nexi και ο Adam Chugg, Head of Data & Technology της the7stars, του μεγαλύτερου (και πλέον πολυβραβευμένου) ανεξάρτητου Media Agency στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Programmatic Advertising Conference (www.programmatic.gr) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο της OTEAcademy, τελεί υπό την αιγίδα των ΣΔΕ και ΙΑΒ Hellas και απευθύνεται σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη από advertisers / brands, media και digital agencies, publishers και broadcasters καθώς και σε παρόχους τεχνολογικών λύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα