Αλματώδη αύξηση σημειώνουν οι SoMe πλατφόρμες για χόμπι

Οι εξειδικευμένες social media πλατφόρμες και εφαρμογές για χόμπι σημειώνουν αλματώδη αύξηση των ενεργών χρηστών, καθώς όλο και περισσότεροι αναζητούν μια μικρότερη διαδικτυακή εμπειρία από αυτή που προσφέρουν τα Facebook και Instagram. Σύμφωνα με το Bloomberg -το οποίο επικαλείται στοιχεία της Sensor Tower- υπήρξε αξιοσημείωτη

αύξηση του αριθμού των ατόμων που έχουν εγγραφεί σε πλατφόρμες για χόμπι, όπως τα Letterboxd (για τους λάτρεις των ταινιών), Strava (εφαρμογή γυμναστικής και τρεξίματος) και All Trails (εφαρμογή πεζοπορίας).

Αυτές οι πλατφόρμες σημείωσαν αύξηση των ενεργών χρηστών το τελευταίο έτος κατά 55%, 20% και 10% αντίστοιχα. Μιλώντας στο Bloomberg νωρίτερα φέτος, ο Michael Martin, CEO της Strava δήλωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι 2x σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Το Letterboxd, εν τω μεταξύ, είχε πάνω από 14 εκατ. χρήστες φέτος, από 1,8 εκατ. το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Martin αποδίδει μέρος αυτής της τάσης στο ότι οι άνθρωποι «κουράστηκαν» από τα παραδοσιακά social media, όπως το Facebook, με τα δεδομένα να αποκαλύπτουν ότι οι άνθρωποι αναζητούν «πραγματικές συνδέσεις». Και καθώς όλο και περισσότεροι αναζητούν συνδέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται ένα πάθος, «ανοίγεται» μία νέα ευκαιρία στα brands να οικοδομήσουν σχέσεις με μια αφοσιωμένη κοινότητα χρηστών.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα