Αναπτύσσοντας ευκαιρίες και προοπτική μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards επιβράβευσε, για ένατη συνεχή χρονιά, τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη βιώσιμη περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 9 Ιουλίου, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ,

καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη, ενώ τον χαιρετισμό της πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias Events, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting.

Η Alpha Bank, CSR Corporate Brand της Χρονιάς
Η μεγάλη διάκριση της βραδιάς ανήκει στην Alpha Bank για την ανάδειξή της ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς. Οι νικητές των φετινών βραβείων ξεχώρισαν στις ενότητες βράβευσης: «Αριστεία στη συνεργασία», «Πρότυπο επένδυσης», «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη», «Purpose», «Ισότιμη Συμμετοχή», «Επιχειρησιακός Μετασχηματισμός & Βιώσιμη ανάπτυξη», «Τεχνολογία για το κοινό καλό», «Κοινωνική επιχειρηματικότητα», «ESG & SDGs», «ΜΚΟ της χρονιάς», «Καλύτερη Ομάδα CSR» και «Υπεύθυνη ηγεσία».

«Περισσότερες επιχειρήσεις να οργανώνονται υπεύθυνα»
Πρόεδρος της 36μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τις επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό και αναδεικνύονται για την προσπάθειά τους να κάνουν πράξη την αλλαγή προς ένα παραγωγικό υπόδειγμα σύγχρονο, εξωστρεφές και με επιχειρήσεις που προσπαθούν και πετυχαίνουν. Θέλουμε και χρειαζόμαστε περισσότερες επιχειρήσεις οι οποίες εντοπίζουν περιθώρια βελτίωσης, βάζουν στόχους και οργανώνονται με υπευθυνότητα, προκειμένου να κάνουν βήματα προσαρμογής σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Για εμάς, στον ΣΕΒ, αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν, εκτός από φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση, και σημαντικούς συμμάχους στην προσπάθεια για μια οικονομία που δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτική».

«Κύριο θεμέλιο ένας κοινωνικός διάλογος»
Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε φέτος στον Ευθύμιο Βιδάλη για το έργο του στην πρωτοβουλία ίδρυσης του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2008 έως το 2016. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τα Responsible Business Awards για την τιμητική βράβευση που, εκτός από προσωπική τιμή, αφορά κυρίως το έργο που για 16 χρόνια, επιτελεί το Συμβούλιο ΣΕΒ ΒΙΑΝ. Προάγει προτάσεις που σταθμίζουν και τις τρεις διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης: περιβάλλον, κοινωνία, οικονομία, αλλά και τον ρόλο των επιχειρήσεων σε αυτά. Τονίζει δε, συστηματικά πως κύριο θεμέλιο είναι ένας κοινωνικός διάλογος, με στενή συνεργασία, πνεύμα του επείγοντος και αμοιβαίες δεσμεύσεις, όλων των εμπλεκομένων, ώστε να πορευθούμε στο μέλλον μαζί».

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνή­θηκαν από τους εθελοντές της ΑΜΚΕ Humanity Greece.
Στην τελετή ανακοινώθηκαν και τα ονόματα νέων στελεχών τα οποία ξεχωρίζουν στους τομείς PR και CSR, μέσα από τις λίστες 20under40 PR και 20under40 CSR. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα δημοσιευθούν σε επόμενο τεύχος του Marketing Week.

Ευρεία θεσμική υποστήριξη
Οι φορείς οι οποίοι στήριξαν τα βραβεία ήταν οι ΓΣΕΒΕΕ-Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, ΕΒΕΘ-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΕΕΝΕ-Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών, ΕΕΤ-Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Endeavor Greece, Hellas Cert, Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΕΚΕΕ-Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, Συμμαχία για την Ελλάδα. Επιστημονικοί Συνεργάτες υπήρξαν τα Εργαστήριο Βιοοικονομίας κυκλικής οικονομίας βιώσιμης ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Diversity Charter Greece.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και το video από την τελετή απονομής των βραβείων στην ιστοσελίδα www.responsiblebusiness.gr.

Αναλυτικό αφιέρωμα για τα βραβεία θα δημοσιευθεί σε επόμενο τεύχος του Marketing Week.

Πίνακας Νικητών

Keywords
Τυχαία Θέματα