Επένδυση στο πρωτογενές ηχητικό περιεχόμενο: Η Alter Ego Media φέρνει την επόμενη μέρα στα podcasts

Με στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και σκοπό τη δημιουργία πρωτογενούς ηχητικού περιεχομένου ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, η Alter Ego Media εισήλθε στον χώρο των podcasts, έχοντας ήδη δώσει επιτυχημένα δείγματα γραφής μέσα από τις πρώτες υψηλών προδιαγραφών παραγωγές της. Με την έμπειρη δημοσιογράφο Κατερίνα Μπακογιάννη, που έχει χαράξει σημαντική πορεία στον κλάδο, στη θέση της Head of Podcasts, ο Όμιλος επενδύει σε μια αγορά που έχει αρχίσει να ωριμάζει, προσφέροντας στο σταθερά διευρυμένο κοινό, περιεχόμενο

με premium χαρακτηριστικά που απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων.

Η προσθήκη των podcasts στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου ενισχύει περαιτέρω την multiplatform παρουσία του στα ελληνικά Media και αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής αναβάθμισης των ψηφιακών του μέσων, συμπληρώνοντας τον γραπτό λόγο με ήχο και εικόνα και προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα επιλογών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Αξιοποιώντας τα διαφορετικά κοινά που έχουν καλλιεργηθεί σε βάθος δεκαετιών μέσα από ιστορικούς τίτλους (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, MEGA), αλλά και από την επιτυχημένη τηλεοπτική, έντυπη, ραδιοφωνική και ψηφιακή της παρουσία (in.gr, OT, VITA, MyRadio), η Alter Ego Media προχωρά στην ανάπτυξη επιλεγμένων παραγωγών που ανταποκρίνονται σε μια διευρυμένη γκάμα ενδιαφερόντων, στοχεύοντας στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, πάντα με τη σφραγίδα της δημοσιογραφικής εγκυρότητας του Ομίλου. Στόχος της Alter Ego Media είναι τα podcasts να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του περιεχομένου που το κάθε Μέσο θα προσφέρει στο κοινό του.

Ήδη, οι αναλυτικές μετρήσεις για τα πρώτα podcasts που έχουν δημιουργηθεί για το MEGA, τον OT και το ΒΗΜΑ (Maestro, Βαβέλ, Γλώσσα-Γλώσσα) είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές και αποδεικνύουν πως ο Όμιλος κατάφερε να διαγνώσει και στη συνέχεια να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αγορά. Καθένα από τα τρία podcasts κινείται σταθερά σε υψηλές θέσεις των charts στην κατηγορία του, με το Maestro να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, σκαρφαλώνοντας γρήγορα στο Νο1 και διατηρώντας την πρωτιά του επί σειρά μηνών, ακόμη και μετά το φινάλε του πρώτου κύκλου της σειράς. Το podcast έχει ήδη ακουστεί τουλάχιστον μια φορά σε 167 χώρες του κόσμου, ενώ πέραν των ποσοτικών μετρήσεων που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον του κοινού για το περιεχόμενό του, η επιτυχία του αντανακλάται και μέσα από τα πολύ υψηλά ratings στις πλατφόρμες που το φιλοξενούν.

Επόμενο βήμα, το λανσάρισμα ενημερωτικού podcast, με την υπογραφή έγκριτων δημοσιογράφων του Ομίλου, που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ακόμη σταθμό στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών μέσα από τις πλατφόρμες της Alter Ego Media.

Επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες και εστιάζοντας στην εκπλήρωση των υψηλότερων προδιαγραφών στις παραγωγές του, ο Όμιλος καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι τελείως νέο, σε μια αγορά που σταδιακά αποκαλύπτει τις δυνατότητές της. Συμπορευόμενη με τις διεθνείς τάσεις, όπως προκύπτουν και από τις κινήσεις αντίστοιχων μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, είναι βέβαιο πως η Alter Ego Media θα κερδίσει και αυτό το στοίχημα, καλύπτοντας τις ανάγκες εκείνων που ήδη έχουν εντάξει τα podcasts στην καθημερινότητά τους, αλλά και εκπαιδεύοντας το διευρυμένο κοινό της στον νέο τύπο ηχητικού περιεχομένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα