Η Havas παύει να είναι B Corp

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός B Lab, ανακάλεσε την πιστοποίηση B Corp τεσσάρων agencies της Havas μετά από έρευνα. Συγκεκριμένα, τα Havas London, Havas Lemz, Havas New York και Havas Immerse δεν είναι είναι πλέον πιστοποιημένα B Corps, ενώ και άλλες οντότητες του ομίλου Havas δεν θα μπορούν να λάβουν αυτή την πιστοποίηση στο μέλλον.

Η πιστοποίηση ανακλήθηκε

μετά από έρευνα που διεξήχθη για τη Havas, αφού αρκετές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Clean Creatives, υπέβαλαν παράπονα στο B Lab, όταν ο όμιλος ανέλαβε τον παγκόσμιο λογαριασμό B2B media της Shell πέρυσι. Αρχικά, η B Lab κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να διατηρήσει η Havas την πιστοποίησή της, απαιτείται αναστολή με αποκατάσταση, αλλά ο όμιλος δεν ήταν πρόθυμος να υιοθετήσει δράσεις αποκατάστασης.

Ως αποτέλεσμα, η B Lab προχωρά τώρα στην αλλαγή των υφιστάμενων προτύπων της «ώστε να συμπεριλάβει αυστηρές απαιτήσεις δέουσας επιμέλειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα (HR 3.9) και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις (ESC 2.7)». Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί από την B Corp θα πρέπει να αξιολογούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πελατών και των έργων, θέτοντας σε αυτές την υποχρέωση να «αναλάβουν δράση για τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Havas,B Corp