Η Meta αλλάζει το σημείο τοποθέτησης του «AI info»

Η Meta αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επισημαίνει το περιεχόμενο που έχει επεξεργαστεί ή τροποποιηθεί από εργαλεία ΑΙ σε Instagram, Facebook και Threads. Η Meta μετακινεί την ετικέτα «AI info» στο μενού του post.

Στο παρελθόν, η ετικέτα εμφανιζόταν απευθείας κάτω από το όνομα του χρήστη. Η εταιρεία

αναφέρει ότι η ετικέτα θα εξακολουθεί να εμφανίζεται κάτω από το περιεχόμενο που έχει εντοπίσει ότι δημιουργήθηκε από εργαλείο AI. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που αποκρύπτεται για περιεχόμενο που άλλαξε ή επεξεργάστηκε από εργαλεία AI, η ετικέτα θα εξακολουθεί να εμφανίζεται κάτω από περιεχόμενο που δημιουργήθηκε πλήρως από AI.

Η Meta λέει ότι η αλλαγή, η οποία θα εφαρμοστεί την επόμενη εβδομάδα, θα «αντικατοπτρίζει καλύτερα την έκταση του ΑΙ που χρησιμοποιείται στο content» στις πλατφόρμες της. Ωστόσο, κάνοντας την ετικέτα «AI info» πιο δύσκολο να βρεθεί, ενδέχεται οι χρήστες να εξαπατηθούν από περιεχόμενο που έχει επεξεργαστεί με AI.

Δεδομένου ότι το Gen AI είναι μια νεότερη τεχνολογία, δεν είναι η πρώτη φορά που η Meta αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επισημαίνει τέτοιο περιεχόμενο στις πλατφόρμες της. Τον Ιούλιο, η εταιρεία άλλαξε την ετικέτα AI από «Made with AI» σε «AI info», αφού έλαβε παράπονα.

(Πηγή: Techcrunch.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα