Ίδρυση της European Influencer Marketing Alliance

Στην ίδρυση της European Influencer Marketing Alliance (EIMA) προχώρησαν οι θεσμικές ενώσεις influencer marketing σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, με σκοπό να αναδείξουν υπεύθυνες πρακτικές influencer marketing practices στην ευρωπαϊκή επικράτεια και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή και το brand reputation, συνεργαζόμενες με τις ρυθμιστικές αρχές.

Τη Συμμαχία εγκαινιάζουν, σε πρώτη φάση, το βρετανικό Influencer Marketing Trade Body (IMTB), η γαλλική

Union des Métiers de l’Influence et des Créateurs de Contenus (UMICC) και η γερμανική Bundesverband Influencer Marketing e.V. (BVIM).

Τα ιδρυτικά μέλη πρόκειται να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με τα μελλοντικά, προκειμένου να βελτιώσουν τον κλάδο του influencer marketing και να παράσχουν σε δημιουργούς και influencers μια ενιαία «φωνή» απέναντι στις ρυθμιστικές αρχές, στους νομοθέτες, σε media, ακαδημαϊκούς και άλλους stakeholders, σε μια χρονική περίοδο αυξημένου νομοθετικού και κανονιστικού ελέγχου. Μάλιστα, η EIMA σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για να προσελκύσει άλλους οργανισμούς influencers από όλη την Ευρώπη.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα