Μικρότερο μέρος του ad spend καταλήγει σε MFA ιστότοπους

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της έκθεσης που έδειχνε ότι το 15% των media buys μεγάλων διαφημιζόμενων κατευθυνόταν σε ψεύτικες, «φτιαγμένες» για διαφήμιση» (MFA) ιστοσελίδες στο φεστιβάλ Cannes Lions 2023, η Association of National Advertisers (ANA) επανέρχεται με νέα έκθεση που υποδεικνύει ότι αυτή η σπατάλη

έχει μειωθεί στο 4% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης.

Η διαπίστωση, η οποία προκύπτει τα στοιχεία του «Programmatic Transparency Benchmark Study», που διεξήγαγαν οι ANA και TrustNet της Trustworthy Accountability Group, ανέλυσε log-level data για 31 δισ. programmatic ad impressions, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφημιστική δαπάνη ύψους 211 εκατ. δολαρίων από 11 μεγάλους διαφημιζόμενους, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου.

Η πτώση κατά 64% του διαφημιστικού προϋπολογισμού που δαπανήθηκε σε ιστότοπους MFA αποδεικνύει ότι «οι διαφημιζόμενοι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο, μετά και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη που έλαβαν τα αποτελέσματα της περσινής μελέτης», αναφέρει η ANA, σημειώνοντας ότι ο «ο μέσος αριθμός των ιστότοπων και των εφαρμογών στις οποίες εκτελούνται οι καμπάνιες έχει επίσης μειωθεί από 44.000 σε 23.000, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των διαφημιζόμενων έχει μειώσει τον αριθμό των SSP και των exchange partners».

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα