Νίκος Λούλης, Loulis Food Ingredients: Διαρκής ανάπτυξη, με νέα προϊόντα, rebranding και νέο ΔΣ

Περισσότερα σχετικά με τη νέα στρατηγική κατεύθυνση και τοποθέτηση της Loulis Food Ingredients στην αγορά, μοιράζεται με το MW ο Νίκος Λούλης, Πρόεδρος της εταιρείας.

MW: Με ποιες ενέργειες και δράσεις θα αλλάξει η εταιρική σας διακυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο δελτίο Τύπου;

Νίκος Λούλης: Αρχικά, αποσκοπούμε στο να έχουμε ένα πιο ενεργό ΔΣ, το οποίο να υποστηρίζει ουσιαστικά τη διαμόρφωση της στρατηγικής της εταιρείας μας, αλλά και να φιλτράρει όλες

τις κρίσιμες αποφάσεις μας. Έτσι πλέον τα μέλη του νέου ΔΣ μας είναι άτομα με μεγάλη γνώση της αγοράς, τα οποία αλληλοσυμπληρώνουν το Συμβούλιό μας σε επίπεδο επαγγελματικών εμπειριών.
Επίσης έχουμε επενδύσει, ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια, στο να έχουμε έναν πιο ενεργό και αποτελεσματικό εσωτερικό έλεγχο με μεγάλη επιτυχία. Τέλος, έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια πολύ ενεργή και άξια διοικητική ομάδα, η οποία εκτελεί τη στρατηγική της εταιρείας μας με επιτυχία.

Συστήστε μας τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, κάνοντας και μια αναφορά στον ρόλο τους στη νέα εποχή της εταιρείας.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος φέρνει την εμπειρία του σχετικά με τη δημιουργία και ανάπτυξη μίας βιομηχανίας τροφίμων, έχοντας εξαιρετική αντίληψη τόσο σε θέματα παραγωγής όσο και σε θέματα πώλησης και διάθεσης.

Ο κ. Κώστας Μαχαίρας φέρνει την εμπειρία του στον τομέα του retail, αλλά και της αντίληψης των καταναλωτών, ενώ ο κ. Γιώργος Τανισκίδης προσθέτει τη γνώση του στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Ο κ. Gianluca Fabbri, όντας Διευθύνων Σύμβουλος της «Al Dahra Agriculture», του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου μας, φέρνει την εμπειρία του στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και των διεθνών logistics. Αυτοί οι τέσσερις καταξιωμένοι επαγγελματίες πλαισιώνονται από μία εξαιρετική νομική σύμβουλο, την κα Έλσα Καπελάνου-Αλεξανδρή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας μας κ. Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην εταιρεία μας και, τέλος, βέβαια και από τη δική μου παρουσία.

Εκτός από την κάλυψη των εξαγωγικών αναγκών, τι σηματοδοτεί η αλλαγή της επωνυμίας & εταιρικής ταυτότητας σε Loulis Food Ingredients για την ελληνική αγορά του food service;
Η εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία επιτυχή προσπάθεια να αναπτυχθεί στον τομέα του food service με διάφορα προϊόντα, όπως μίγματα για παραγωγή snack (κρέπες, βάφλες, pancakes, κ.ά.), βάσεις για ροφήματα (ροφήματα σοκολάτας, βάσεις για γρανίτες, κ.ά.), αλλά και άλλες Α’ ύλες (βάσεις για desserts, βάσεις για παρασκευή παγωτού, κ.ά.). Καθώς θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε στον τομέα του food service, η αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας είχε ως στόχο η αγορά να μη μας βλέπει ως αλευρόμυλο, αλλά να μας βλέπει σαν αυτό που πραγματικά είμαστε, μια εταιρεία που παράγει Α’ ύλες για τη διατροφή.

Ποιες είναι οι δεσμεύσεις της εταιρείας σε σχέση με τις σύγχρονες πρακτικές για βιωσιμότητα, αειφορία, μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κ.ο.κ;

Είμαστε δεσμευμένοι να γίνουμε πιο βιώσιμοι και να παραμείνουμε κοινωνικά ενεργοί, βελτιώνοντας παράλληλα και τους μηχανισμούς εταιρικής διακυβέρνησής μας. Άλλωστε η βελτίωση των ESG πρακτικών μας είναι μία από τις έξι βασικές μας στρατηγικές προτεραιότητες. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε θέσει ως στόχο τη μείωση κατά 20% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025, τη μείωση χρήσης πλαστικού κατά 20%, τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, σχολής Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, και βέβαια την post-Covid επανέναρξη λειτουργίας του Μουσείου Λούλη. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που στοχεύουμε για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ποιες επιπλέον υπηρεσίες προσφέρετε στις επιχειρήσεις που επιλέγουν τα προϊόντα σας (εκπαίδευση, υποστηρικτικές προωθητικές ενέργειες, consulting καταλόγου κ.ο.κ);

Αρχικά, έχουμε ένα δίκτυο 45 συμβούλων πωλήσεων, οι οποίοι επισκέπτονται το μεγαλύτερο κομμάτι των πελατών μας σε τακτική βάση και τους υποστηρίζουν σε οτιδήποτε χρειάζονται. Τους συνεργάτες μας αυτούς τους εκπαιδεύουμε συνεχώς σε θέματα που αφορούν καταναλωτικές συνήθειες, διατροφικές τάσεις, στήσιμο μαγαζιών, κ.ά.

Παράλληλα, έχουμε μία τεχνική ομάδα, η οποία υποστηρίζει τους πελάτες τόσο σε επίπεδο αρτοποιίας όσο και σε επίπεδο ζαχαροπλαστικής, αλλά και snacking, εκπαιδεύοντας τους πελάτες μας σε νέες συνταγές, νέες τεχνικές παραγωγής, αλλά και στην παρουσίαση των προϊόντων που παράγουμε. Επίσης, πραγματοποιούμε in store promotions όπου βοηθάμε πελάτες μας να αναδείξουν νέα προϊόντα που εντάσσουν στη γκάμα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα