Συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση θα… σώσουν την ανθρωπότητα από το AI

Η… αναμέτρηση ανάμεσα στους marketers και την τεχνητή νοημοσύνη βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης Marketing Hunger Games, την οποία διοργάνωσε, χθες Πέμπτη, 27 Ιουνίου, στον χώρο Έβδομος Multi Event City Loft, στην Αθήνα,

το Marketing Club Greece. Στο πλαίσιό του, ξεδιπλώθηκαν εκείνα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, και επομένως και του marketer, τα οποία δεν θα επιτρέψουν στην τεχνολογία αυτή, στις μηχανές και τα bots να «επικρατήσουν», παραμένοντας, τουλάχιστον για αρκετά χρόνια ακόμη, ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να διευκολύνει και να επιταχύνει την εργασιακή τους καθημερινότητα.

Ενδεικτικά, η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά, Green Digital Marketer, δημιουργός περιεχομένου, συγγραφέας και σύμβουλος επικοινωνίας, ανέφερε ότι, αν και η ΤΝ είναι απαραίτητη για την ανάλυση του consumer behaviour και των client data, για το automation των day-to-day εργασιών και για τη δυνατότητα λειτουργίας 24/7, δεν διαθέτει την ικανότητα παραγωγής πρωτότυπου και δημιουργικού έργου, ηθική και κοινωνική συνέπεια, προσαρμοστικότητα και δεξιότητες επικοινωνίας.

Ο Αποστόλης Αϊβαλής, CEO, Knowcrunch.com, υπογράμμισε ότι, όσες δυνατότητες και αν έχει η ΤΝ και τα bots και όσο και αν έχουν προχωρήσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα στο επίπεδο αυτό, της λείπουν πρωτίστως η συναισθηματική νοημοσύνη, το empathy, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα, καθιστώντας την «καταδικασμένη» να αναμασά αποκλειστικά το περιεχόμενο που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος.

Όσο για τον Νίκο Μπρούμα, Chief Creative Strategist, Relevance, προσέθεσε ότι η ΤΝ «πάσχει» από πλευράς περιεχομένου και αποχρώσεων του λόγου, χιούμορ, πολιτισμικών και κοινωνικών νορμών, δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας, καθώς και σε επίπεδο αμφισημίας και λογοπαιγνίων.

Και αυτό συμβαίνει διότι όλα ξεκινούν από το λεγόμενο κοινωνικό ασυνείδητο, το οποίο ωθεί τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να αναπτύσσονται στο πλαίσιο ομάδων και κοινοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα