Το Instagram προωθεί το short-form video content

Τη δυσαρέσκεια του στο long-form video content δείχνει το Instagram, σύμφωνα με πρόσφατο Reel του επικεφαλής του, Adam Mosseri, ο οποίος δήλωσε ότι τα βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας αντιβαίνουν στο ήθος της εφαρμογής, όσον αφορά στα ποσοστά σύνδεσης και εμπλοκής.

«Ένας creator με ρώτησε πρόσφατα: “Θα κάνουμε βίντεο μεγάλης διάρκειας στο Instagram;”, και η απάντηση είναι όχι», δήλωσε ο Mosseri, προσθέτοντας

ότι η πλατφόρμα «έχει δύο δουλειές: πρώτον, να σας συνδέουμε με τους φίλους σας και δεύτερον, να σας βοηθάμε να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας, συνήθως μέσω βίντεο μικρής διάρκειας».

Ο Mosseri αποκαλεί αυτές τις δύο δουλειές «συμβιωτικές» – με την έννοια ότι όταν ένας χρήστης βλέπει ένα διασκεδαστικό βίντεο, παρακινείται να το στείλει στον φίλο του. Εξηγώντας τι θα βλέπουν περισσότερο οι χρήστες στην εφαρμογή, ο Mosseri προτρέπει τους creators και τα brands να δώσουν προτεραιότητα στα βίντεο μικρής διάρκειας, αφού ο αλγόριθμος θα εστιάσει εκεί.

Οι creators και οι χρήστες είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις και συναισθήματα σχετικά με τη δήλωση του Mosseri, με ορισμένους να εκφράζουν την περιφρόνησή τους για την προτεραιότητα που θα δίνεται στο βίντεο μικρής διάρκειας, ενώ άλλοι καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να δημοσιεύουν το πιο μακροσκελές περιεχόμενό τους στο YouTube.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα