Το Πανόραμα των Βέλτιστων Πρακτικών στην Εκπαίδευση

Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2024, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στη χώρα μας.
Συνολικά, διακρίθηκαν 75 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 63 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρείες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό

Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Τα κορυφαία βραβεία της χρονιάς
Όσον αφορά στα μεγάλα βραβεία της χρονιάς:

Η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης αναδείχθηκε «Σχολείο της Χρονιάς»,Η Ιωάννα Ζαφειρίου αναδείχθηκε Εκπαιδευτικός της Χρονιάς, ενώΟι Μαρία Καρπούζα / 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και Σταμάτιος Γκούμας / Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο έλαβαν εξαιρετική Διάκριση για το έργο τους.

Platinum διακρίσεις
Οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι:

Εργαστήριο Νωπογραφίας & Τέχνης των Φορητών Εικόνων, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με την υποψηφιότητα «Ο Τοίχος έχει τη δική του Ιστορία»,10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης με την υποψηφιότητα «Χέρι με χέρι…ταξίδεψε το γράμμα του Χάρη»,Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου με την υποψηφιότητα Δια Βίου Ερευνητές για τον Καρκίνο καιΚέντρο Μελέτης Δημοτικού-Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Νεοσσός» με την υποψηφιότητα «Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να σώζουν ζωές».

Τιμητικά βραβεία
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων, όπου ο Δημήτρης Κουκουλόπουλος, Μαθηματικός, Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στη μαθηματική κοινότητα, η WRO Hellas παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά στην εκπαιδευτική ρομποτική και την επιστήμη, οι The Tipping Point & 100mentors παρέλαβαν τιμητικό βραβείο για την προσφορά στην εκπαίδευση και η iGEM Athens 2023 παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά στη Συνθετική Βιολογία.

ΑΙ και διαδραστικότητα για την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας
Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «H εκπαίδευση με την ενσωμάτωση της καινοτομίας, την υιοθέτηση νέων προσεγγίσεων στη διδασκαλία, τη διαρκή εξέλιξη και αναπροσαρμογή, τη δύναμη της τεχνολογίας, τη διαδραστικότητα, έρχεται να ενδυναμώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, και να απογειώσει τη δημιουργικότητα μέσα από καινοτόμα συστήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων. Όπως προστάζει η σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις και τον τρόπο που εξελίσσεται η αγορά της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκπαιδευτικοί φορείς πρέπει να επιτελούν στο έπακρο την κύρια αποστολή τους, να εκπαιδεύουν τους μαθητές και φοιτητές, ώστε να έχουν μια επιτυχημένη διαδρομή μέσα σ’ έναν περίπλοκο και διασυνδεδεμένο κόσμο που βρίσκεται αντιμέτωπος με ραγδαίες τεχνολογικές, πολιτιστικές, οικονομικές και δημογραφικές εξελίξεις. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, εκπαιδευτικοί και καθηγητές εναρμονίζονται με το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και η προσωποποιημένη γνώση στην εκπαίδευση θα συμβάλλουν στην απόκτηση νέων εμπειριών και δεξιοτήτων».

«Η Παιδεία, κινητήριος δύναμη της δημοκρατίας»
Στη συνέχεια, η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Education Leaders Awards 24, Πρόεδρος του Δικτύου – Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά της, αναφέροντας: «Αν θα θέλαμε να ορίσουμε έναν μεγάλο Εθνικό Στόχο για τη χώρα, αυτός θα ήταν η Παιδεία.

Η Παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη για τη λειτουργία της δημοκρατίας, για την ανάπτυξη, για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής που είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η κλιματική αλλαγή. Η υψηλού επιπέδου παιδεία για όλους είναι η απάντηση στις πολλών ειδών ανισότητες που μεγαλώνουν. Η επίτευξη αυτού του στόχου ξεκινά, φυσικά, από την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αλλά είναι ανεκτίμητος ο ρόλος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και όλων των τομέων. Τα EDU είναι πια ένας θεσμός καταξιωμένος με υψηλού επιπέδου συμμετοχές εκπαιδευτικών και αξιολογητές, οι οποίοι διαθέτουν τον χρόνο και το κύρος τους στην υπηρεσία της επιβράβευσης, της καινοτομίας και της προσπάθειας στην εκπαίδευση. Η συμμετοχή αυξάνεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν την καινοτομία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

Οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων διακρίνονται για το εκπαιδευτικό τους έργο, για την ποιότητα των μεθόδων διδασκαλίας τους, για τη δέσμευσή τους να στηρίζουν τους μαθητές σε κάθε τους βήμα, θέτοντας τα πρότυπα στον κλάδο της εκπαίδευσης.

Δέσποινα Τσαούση, Γενική Διευθύντρια, Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης
«Επιβεβαιώνεται η συνεχής δέσμευση της σχολής στην αριστεία»
«Η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης κατέκτησε φέτος πολλαπλές διακρίσεις στα Education Leaders Awards 2024, αποσπώντας το μεγάλο βραβείο “Σχολείο της Χρονιάς”, για 2η συνεχόμενη χρονιά. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της σχολής στην αριστεία, την καινοτομία στην εκπαίδευση, καθώς, επίσης, και στην κοινωνική προσφορά. Ανάμεσα στις διακρίσεις, το Δημοτικό Σχολείο απέσπασε το χρυσό βραβείο για την πρωτοβουλία “Είμαι δίπλα σου…”, ενώ το Γυμνάσιο και το Λύκειο βραβεύτηκαν για τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Σημαντικές βραβεύσεις σημειώθηκαν και στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης και ρομποτικής, όπως και στις κατηγορίες εξωστρέφειας και βιωματικής μάθησης. Με αυτές τις διακρίσεις, η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης συνεχίζει να θέτει πρότυπα στον χώρο της εκπαίδευσης».

Ιωάννα Ζαφειρίου, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Δήμου Νεάπολης – Συκεών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Ιωάννα Ζαφειρίου
«Πορεία που φανερώνει την ενεργό προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα»
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, η βράβευσή μου ως Εκπαιδευτικός της Χρονιάς στα Education Leaders Awards 2024! Πιστεύω ότι η πορεία μου φανερώνει έμπρακτα την ενεργό προσφορά μου στην εκπαιδευτική και στην ευρύτερη κοινότητα. Στη διδασκαλία μου, αξιοποιώ ΤΠΕ (Web 2.0 tools & ΑΙ) για να προσφέρω στους μαθητές μου μια πληρέστερη μαθησιακή εμπειρία. Το 2023, ήμουν φιναλίστ στα παγκόσμια βραβεία GESS Education Awards στην κατηγορία Innovation in Education. Επίσης, έχω βραβευτεί με πέντε πανελλήνια βραβεία στα ELT Excellence Awards 2021, 2022, 2023, 2024 και στα Education Leaders Awards 2022. Στον δήμο εκλογής μου, έχω υλοποιήσει δράσεις για δημότες κάθε ηλικίας: Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών, “Διάβασέ μου” στο Α΄και Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Αλτσχάιμερ, τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, το Ασφαλές Διαδίκτυο, το Animation και δράσεις με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας. Έχω πραγματοποιήσει επιμορφώσεις στις ΤΠΕ σε συναδέλφους κι έχω δημιουργήσει βίντεο ως εκπαιδευτικό υλικό για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού».

Δημοσθένης Αβραμίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών

PLATINUM AWARD
Εργαστήριο Νωπογραφίας & Τέχνης Των Φορητών Εικόνων, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
«Σημαντική η υψηλού κύρους αξιολόγηση για το έργο μας και τη συνέχειά του»
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο, Άννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής για τη βράβευσή μου με “Αριστεία” ως επιστημονικού υπευθύνου του προγράμματος για τη Διδακτική της Νωπογραφίας για Παιδιά: “Ο Τοίχος έχει τη δική του Ιστορία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΑΣΚΤ με χρηματοδότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Η υψηλού κύρους αξιολόγηση που παρέχεται από τη διοργάνωση είναι ιδιαίτερη σημαντική για το έργο μας και τη συνέχειά του. Μοιράζομαι το βραβείο αυτό με όλους τους συντελεστές της επιτυχίας του: καταρχάς, την εξαιρετική Ομάδα Έργου που αποτελείται από τους συναδέλφους καλλιτέχνες και Καθηγητές/τριες Εικαστικών Ανδρέα Κωστόπουλο, Κωνσταντίνα Μπολιέρακη και Φοίβο Σοφικίτη, τα Μέλη ΕΔΙΠ της ΑΣΚΤ Ολυμπιάδα Κελαΐδη και Χαράλαμπο Ρέτσο, τη συνεργαζόμενη εταιρεία Loox Media, καθώς και τα συνεργαζόμενα Σχολεία, Διευθυντές/τριες και συναδέλφους Καθηγητές/τριες Εικαστικών, των οποίων η ουσιαστική συνεργασία και αποφασιστική συνδρομή οδήγησε στην απολύτως επιτυχημένη ολοκλήρωσή του».

Σοφία Παπαδοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 10o Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

PLATINUM AWARD
10o Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης
«Κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια»
«Είναι πολύ τιμητικό για έναν εκπαιδευτικό να νιώθει πως το έργο του αναγνωρίζεται και, τελικά, επιβραβεύεται. Σε μια εποχή όπου το ενδιαφέρον μας για τον συνάνθρωπο συνεχώς φθίνει, μια ομάδα ανθρώπων παλέψαμε σκληρά για να αποδείξουμε το αντίθετο. Οι συνάδελφοί μου, ο διευθυντής μου, οι μαθητές μου, η οικογένειά μου αλλά και η τοπική κοινωνία ενώσαμε τα χέρια για να ταξιδέψουμε το γράμμα του μικρού Χάρη που αναζητούσε συμβατό δοτή μυελού των οστών. Ωστόσο, τίποτε δεν θα είχε υλοποιηθεί, αν οι γονείς του δεν μας είχαν εμπιστευτεί την αλήθεια του παιδιού τους, επιτρέποντάς μας να την κάνουμε δράση. Όλοι εμείς, λοιπόν, ευχαριστούμε την Κριτική Επιτροπή που αναγνώρισε τη δουλειά μας και μας έδωσε βήμα να την κοινοποιήσουμε. Αυτό αποτελεί κίνητρο για όλους μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια!».

Δέσποινα Μάντζιαρη, Υπ. Διδάκτωρ, Επιστημονική Συνεργάτης Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ και Παναγιώτης Μπαμίδης, Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ

PLATINUM AWARD
Εργαστηρίο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ
«Ενισχύεται το όραμά μας για καινοτόμες προσεγγίσεις στην ιατρική έρευνα»
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διπλή διάκρισή μας με το Gold και Platinum Award στην κατηγορία “Δεσμός με την Κοινωνία στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”. Αυτή η επιτυχία αποτελεί επιστέγασμα των συλλογικών προσπαθειών της ομάδας μας, του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας ΑΠΘ, την τελευταία δεκαετία, και της συνεργασίας μας, τον τελευταίο χρόνο, με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο πρώτο Ζωντανό Εργαστήριο για τον καρκίνο στην Ελλάδα, αυτοδιοικούμενο από και για τους ασθενείς. Στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή των ασθενών στην έρευνα, επιτρέποντάς τους να διαμορφώνουν την ατζέντα και να συμμετέχουν ισότιμα στην υλοποίηση λύσεων. Η αναγνώριση αυτή ενισχύει το όραμά μας για καινοτόμες προσεγγίσεις στην ιατρική έρευνα και εκπαίδευση, τοποθετώντας τους ασθενείς στο επίκεντρο και ενισχύοντας μέσω της συνεργασίας αυτής τις δεξιότητες των φοιτητών μας και αυριανών επαγγελματιών υγείας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας, ασθενείς, φοιτητές και ερευνητές για την επίτευξη αυτής της διάκρισης, που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση και πάθος».

Πασχαλίνα Καλαϊτζή, Ιδιοκτήτρια, Φροντιστήριο Νεοσσός

PLATINUM AWARD
Φροντιστήριο Νεοσσός
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για το έργο μας»
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή για την Πανελλαδική μας αυτή διάκριση. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για το έργο μας ώστε να συνεχίσουμε να μένουμε ενεργοί εντός και εκτός τάξης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και, πάνω από όλα, τους μαθητές μας που είναι η “καρδιά” του φροντιστηρίου μας. Επίσης, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους συνεργάτες μας, που μοιράζονται το όραμά μας και εργάζονται ακούραστα για την επιτυχία μας. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, στόχος μας ήταν να είμαστε κοντά στους μαθητές μας, να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον όπου να νιώθουν ασφάλεια με κάθε τρόπο. Με αυτήν τη διάκριση, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να μένουμε ενεργοί εντός κι εκτός τάξης, υποστηρίζοντας τους μαθητές μας σε κάθε τους βήμα.

Ιωάννης Σομαλακίδης, Πρόεδρος, WRO Hellas

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
WRO Hellas
«Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση»
«Εδώ και 20 σχεδόν χρόνια, ο WRO Hellas και ο STEM Education είναι οι πυλώνες της μεθόδου STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία για μάθηση και υλοποίηση καινοτόμων projects, καθώς και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους, εμβαθύνοντας ως κοινωνοί και ενεργοί πολίτες με αυτοπεποίθηση μέσω της γνώσης. Η προσπάθειά μας εισάγει τη μεθοδολογία STEM στην εκπαίδευση, ενώ εφαρμόζει και διαχέει τη γνώση σε κάθε σημείο της χώρας μας. Αυτοί οι διαγωνισμοί είναι ο νέος τρόπος εμβάθυνσης, κατανόησης και ανάδειξης δεξιοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Προσωπικά με τους συνεργάτες μου, είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια αλλά και για την πορεία που έχουμε χαράξει και με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση θα συνεχίσουμε. Ευχαριστώ και πάλι τους διοργανωτές των Educational Leaders Awards για την τιμή και την αναγνώριση της προσφοράς μας!

Θεόδωρος Δεσινιώτης, Φιλοξένη Κυριακή Λασκαρίδου, Δημήτριος Λυγγίτσος, Νικόλαος Πηγαδάς, Μυρτώ Πλιακοστάμου, Θεόδωρος Πούρης, Ανδρέας Πρίφτης, Αικατερίνη Σπανού, Ιωάννης Σταμέλος, Ιάσων Τζιέρας, iGEM Athens 2023

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
iGEM Athens 2023
«Μεταδίδοντας την αγάπη για τη Συνθετική Βιολογία και την επιστήμη»
«Είναι τιμή μας να παραλαμβάνουμε το Education Leaders Award, ανάμεσα σε τόσες διακεκριμένες προσωπικότητες και φορείς. Εκτός από την αυστηρά επιστημονική σκοπιά της Συνθετικής Βιολογίας, το εκπαιδευτικό έργο αποτέλεσε βασική πτυχή της πορείας μας στον διαγωνισμό, όπως και κριτήριο για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου. Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε πληθώρα κοινωνικών ομάδων, από όλες τις ηλικίες, και να μεταδώσουμε την αγάπη για τη Συνθετική Βιολογία και την επιστήμη γενικότερα. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή για την αναγνώριση των προσπαθειών μας. Ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλες τις ελληνικές ομάδες iGEM, και ειδικά στη φετινή μας ομάδα, την iGEM Athens 2024».

Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Co-Founder & Director, The Tipping Point

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
The Tipping Point & 100Mentors
«Το GenΑΙ ανοίγει νέες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς»
«Ο οργανισμός The Tipping Point, σε συνεργασία με την εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας 100mentors, μέσω του προγράμματος “GenAI Frontier” κατάφερε να επιμορφώσει πάνω από 1.000 εκπαιδευτικούς ανά την Ελλάδα, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την αξιοποίηση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στο διδακτικό τους έργο. Το πεδίο της GenΑΙ, άγνωστο μέχρι πρότινος στην πλειονότητα της σχολικής κοινότητας, ανοίγει πολλαπλές δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα κάθε προσπάθειας αναβάθμισης της εκπαιδευτικής εμπειρίας των μαθητών/τριών. Με τις νέες γνώσεις και δεξιότητες, μπορούν να παρέχουν στους μαθητές τα εφόδια για να διαπρέψουν στην αγορά εργασίας. Η επιτυχία του προγράμματος αναδεικνύει τη δέσμευση του οργανισμού στην καινοτομία και στην ποιοτική εκπαίδευση που δεν παρέχει απλώς γνώσεις, αλλά βοηθά μαθητές/τριες έμπρακτα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα».

Δημήτρης Κουκουλόπουλος, Καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, Έδρα Courtois στη θεμελιώδη έρευνα

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Δημήτρης Κουκουλόπουλος
«Η σημασία της έρευνας στα θεωρητικά μαθηματικά»
«Ευχαριστώ θερμά την επιτροπή για την τιμή να μου απονείμει αυτό το βραβείο. Εκτός της προσωπικής αναγνώρισης, θεωρώ πως αυτό το βραβείο υπογραμμίζει τη σημασία της έρευνας στα θεωρητικά μαθηματικά, κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Η αναγνώριση της θεμελιώδους έρευνας είναι πολύ σημαντική, γιατί αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλων των θαυμαστών εφαρμογών της επιστήμης. Εν προκειμένω, θα ήταν μεγάλη μου χαρά αυτό το βραβείο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για νέους και νέες μαθητές και σπουδαστές να εντρυφήσουν στον συναρπαστικό κόσμο των μαθηματικών. Όπως αναφέρει και η αναφορά της επιτροπής, το βραβείο απονέμεται για ένα αποτέλεσμα που αποδείξαμε μαζί με τον James Maynard και στον οποίο, επομένως, θα πρέπει να συναποδοθούν τα εύσημα. Η πρόοδος της επιστήμης σήμερα αποτελεί κατά κανόνα προϊόν συνεργασιών. Αυτό είναι νομίζω ένα μήνυμα με πολλαπλή σημασία στις μέρες μας: με συνεργασία και αλληλοκατανόηση μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Πίνακας Νικητών

Keywords
εκπαιδευση, education, θεσσαλονικη, προσφορες, hellas, athens, project, συμμετοχή, σχολεια, τπε, web, tools, innovation, καπη, animation, ασκτ, εταιρεία, media, δραση, ΑΠΘ, award, ελλαδα, αφοσίωση, james, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, σκοπια, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, εσπα 2021, κοινωνια, υιοθετηση, βιντεο, βημα, γνωση, δουλεια, εδρα, ηθικη, ιατρικη, πλαισιο, προγραμμα, τπε, james, αγαπη, αγορα, αγορα εργασιας, αικατερινη, αξιζει, αλτσχαιμερ, αννα διαμαντοπουλου, αννα, ανωτατη σχολη καλων τεχνων, αριστοτελειο πανεπιστημιο, αριστοτελειο, ασκτ, ατζεντα, αυτοπεποιθηση, αφοσίωση, βαθμολογια, βραδια, βρισκεται, γονεις, γραμμα, δυναμη, δημοσιο, δικη, διαδικτυο, ευκαιρια, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, ιδιο, υπηρεσια, διαγωνισμοι, ιασων, ιωαννα, καπη, κυβερνηση, κυρια, λειτουργια, λυκειο, μαθηματικα, μαρια, νοημοσυνη, ομαδα, οικογενεια, οραμα, παιδια, πεδιο, περιβαλλον, πηγη, ποιοτητα, προγραμματα, συνεχεια, συγχαρητηρια, συμμετοχή, στιγμα, σχολη καλων τεχνων, σχολειο, τιμη, τοιχος, τμημα, υλοποιηση, φεστιβαλ, φυσικα, φροντιστηριο, χαρα, ιωαννης, athens, αγνωστο, award, animation, ασφαλεια, βιολογια, δημητρης, education, εθνικο, γνωσεις, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, innovation, project, κωνσταντινα, κυριακη, media, ομαδες, tools, υγειας, υλικο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα