Βραβεύθηκε η αριστεία και η καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες ύπνου

Υψηλής ποιότητας προϊόντα, καινοτόμες επιχειρήσεις και πρωτοποριακές υπηρεσίες, οι οποίες σχετίζονται με τον ύπνο, επιβράβευσαν και φέτος τα Sleep Awards, τα οποία απονεμήθηκαν χθες 29 Μαΐου, στο House124. Στην απονομή των βραβείων, τα οποία διοργάνωσε, για τρίτη συνεχή χρονιά, η Boussias Events, έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 120 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες του κλάδου και εκπρόσωποι Τύπου, επικροτώντας από κοινού την

καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων. Χορηγός της τελετής απονομής των Sleep Awards 2024 ήταν η Ecomat, μια ελληνική εταιρεία η οποία ειδικεύεται σε στρώματα και προϊόντα ύπνου.

Βραβεία για 15 συνολικά εταιρείες-επιχειρήσεις
Συνολικά, διακρίθηκαν 15 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Baby Star-Anesti Farazakis PC -Nursery Products, Bed & Home, Dimstel ABEE, Ecomat, Inglesina, Klinostrom, KS Kouppas, Mat&Pil, Sklivanitis, Tailorbed, Trikki Strom, Άλφα Strom, Αφροκοπτική O.E Nap Concept, Όναρ Τα Πάντα περί Ύπνου και Παιδί και Ανάπτυξη.
Οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας Platinum βραβείο ήταν οι: Mat&Pil με την υποψηφιότητα «Στρώμα Ύπνου Mat2Flip» και Dimstel ABEE με την υποψηφιότητα «Dimstel – Καλύτερος Εξοπλισμός Βιομηχανικής Μονάδας».

Τα μεγάλα βραβεία της χρονιάς
Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand awards, τα οποία απονεμήθηκαν ως εξής:

Στην Ecomat η διάκριση Sleep Company of The Year.Στο Velvet by Άλφα Strom η διάκριση Sleep Brand of The Year.

«Τάση τα αειφόρα υλικά και στη διαδικασία κατασκευής»
Τη βραδιά «άνοιξε» με χαιρετισμό της η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η παγκόσμια αγορά στρωμάτων έφτασε σε αξία 41,7 δισ. δολάρια το 2023 και αναμένεται να φτάσει τα 58,58 δισ. δολάρια μέχρι το 2031, με ετήσιο μεικτό ρυθμό ανάπτυξης CAGR 4,34% την περίοδο πρόβλεψης 2024-2031. Η αγορά γνωρίζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη λόγω των ποικίλων σχεδίων, τύπων και χαρακτηριστικών των προϊόντων ύπνου. Παγκοσμίως, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς τα φιλικά υλικά και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι καταναλωτές δίνουν προτεραιότητα στα αειφόρα υλικά και στις διαδικασίες κατασκευής. Επιπλέον, οι καταναλωτές, πέρα από την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών τους, ζητούν την άνεση και τη θέσπιση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητά τους».

«Ο ποιοτικός ύπνος καθοριστικός για τη διαφύλαξη της υγείας»
Ακολούθησε η ομιλία της Μαρίας Μίχα, Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής των Sleep Awards 24, MD, MBA, MSc, SFEBPRM, Ιατρού Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Επιμελήτριας Α’ Π.Γ.Ν “Αττικόν”, Ταμία της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, η οποία σημείωσε: «Ο ποιοτικός ύπνος είναι καθοριστικός για τη διαφύλαξη της υγείας, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των γεγονότων και των πληροφοριών που θα διατηρηθούν στη μνήμη μας. Στον ύπνο, οι εμπειρίες γίνονται χρήσιμη γνώση που θα μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε και να αναδειχθούμε στο φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον. Ο τρόπος ζωής μας ρυθμίζει τον τρόπο που κοιμόμαστε και ο ύπνος καθορίζει την ικανότητά μας να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η στέρηση ύπνου έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια επιδημία δημόσιας υγείας και συνδέεται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα. Επιπλέον, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων μέσω μίας χρόνιας φλεγμονώδους διαδικασίας όπως τα νεοπλάσματα, τα καρδιομεταβολικά, αυτοάνοσα και νευροεκφυλιστικά νοσήματα».

«Να λειτουργήσει ένα σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης των στρωμάτων»
Στον χαιρετισμό του, ο Δρ. Αδαμάντιος Σκορδίλης, Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Πολυτεχνείο Βερολίνου, CEO of Circular Innovative Solutions (CIS), ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, μεταβαίνουμε από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία. Για τον σκοπό αυτό, εφαρμόζεται η διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού. Αυτό σημαίνει ότι ο παραγωγός έχει πλέον ευθύνη για τη διαχείριση του στρώματος και μετά τη χρήση του. Δηλαδή τα στρώματα, μετά τον κύκλο ζωής, θα ανακυκλώνονται. Όλοι οι παραγωγοί και εισαγωγείς θα πρέπει να λειτουργήσουν ένα σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης των στρωμάτων μετά τη χρήση τους. Το αποτέλεσμα είναι περιβαλλοντικό καθώς αφορά τη μείωση της κλιματικής αλλαγής, οικονομικό καθώς έχουμε εξοικονόμηση πρώτων υλών αλλά και κοινωνικό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έτσι η Ελλάδα θα μείνει στην κοινωνία της ανακύκλωσης».

H τιμητική διάκριση της βραδιάς
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Sleep Awards 2024.
Η Κωνσταντίνα Πετροπούλου, Συντονίστρια Διευθύντρια Β΄ κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου-Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, τ. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στον χώρο της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, τα βραβεία και την τελετή διατίθενται στο site www.sleepawards.gr.

Χαρά Κωνσταντοπούλου, Sales Manager, Ecomat

Sleep Company of the Year
Ecomat
«Κίνητρο για να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε»
«Η βράβευση μας, ως Sleep Company of the Year, αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας. Η διάκριση αυτή μας δίνει μεγάλη χαρά και αποτελεί το κίνητρο για να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες των πελατών μας. Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της εποχής μας, στοχεύουμε στο να παράγουμε καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας για μια τέλεια εμπειρία ύπνου. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Γιάννης Βλαχογιάννης, Επιχειρησιακός Διευθυντής, Άλφα Strom

Sleep Brand of the Year
Velvet by Αλφα Strom
«Σημαντικότερη “κατάκτηση” η εμπιστοσύνη του κοινού»
«Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με 40+ χρόνια πείρα. Κάθε χειροποίητο στρώμα μας είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι, πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2015. Φροντίζουμε κάθε προϊόν μας να είναι μοναδικό, ειδικά προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας και πλήρως εναρμονισμένο με διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας. Χάρη στην τεχνογνωσία και στο πάθος μας για άριστη εξυπηρέτηση ιδιωτών και επαγγελματιών, μπορέσαμε να αναπτυχθούμε και να διακριθούμε στον τομέα μας. Διαχρονικά, η σημαντικότερη “κατάκτησή” μας είναι η εμπιστοσύνη σας. Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι η εταιρεία μας Άλφα Strom έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών και των ειδικών, αναδεικνύοντας τα στρώματά μας ως κορυφαία επιλογή για την καλύτερη δυνατή εμπειρία ύπvου».

Ελένη Χουδελούδη, Msc, Founder, Mat&Pil

Platinum Award, Ενότητα: Προϊόντα
Mat&Pil, Στρώμα Ύπνου Mat2Flip
«Αποστολή μας να προσφέρουμε τον καλύτερο δυνατό ύπνο»
«Αυτή η τιμητική διάκριση αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης, της καινοτομίας και της αδιάκοπης προσπάθειας της ομάδας μας να παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Ως ιδρύτρια της εταιρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες μας, που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου αλλά και τη διοργανώτρια εταιρεία των Sleep Awards, την Boussias Events, για τη διοργάνωση των βραβείων. Η δέσμευσή μας στην αριστεία και η εμπιστοσύνη του κόσμου στα προϊόντα μας, είναι οι βασικοί πυλώνες της επιτυχίας μας. Αυτό το βραβείο μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πελατών μας».

Γιώργος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Dimstel ΑΒΕΕ

Platinum Award, Ενότητα: Βιομηχανία
Dimstel ΑΒΕΕ
«Δεν παράγουμε απλώς στρώματα ύπνου»
«Πιστεύουμε ότι ο καλός ύπνος είναι το θεμέλιο για μία ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Με βάση αυτό, δημιουργούμε στρώματα υψηλής ποιότητας στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις μας στην Ήπειρο, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και τις προσδοκίες σας. Φιλοσοφία μας είναι να καθοδηγούμαστε από την ποιότητα, την καινοτομία και την παράδοση. Όλα τα στρώματα που φεύγουν από τις εγκαταστάσεις μας είναι αποτέλεσμα προσεκτικής σχεδίασης, υψηλής τεχνογνωσίας και προσεγμένης κατασκευής. Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα πιστοποιημένα υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και παρέχουν την απόλυτη άνεση και στήριξη για έναν ξεκούραστο ύπνο. Δεν παράγουμε απλώς στρώματα ύπνου. Εμπνεόμαστε από την ικανοποίηση και την ευεξία που προσφέρει ένας αναζωογονητικός ύπνος».

Πίνακας Νικητών

Keywords
Τυχαία Θέματα