Ο Πάντελιτς τον οδηγεί στον τελικό

Δύο γκολ με τον Πιερικό, δύο με τον Θρασύβουλο, άλλα τόσα και με τον Πανιώνιο. Εχοντας πετύχει έξι τέρματα σε τρία ματς, ο Μάρκο Πάντελιτς έχει πάρει από το χεράκι τον Ολυμπιακό και τον οδηγεί εκ του ασφαλούς στον τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Με κορυφαίο τον Μανιάτη, που είχε και δύο ασίστ, τον σέρβο να σκοράρει, τον Ντιόγκο να επιστρέφει στα τέρματα και τον Αμπντούν

να απαντάει με γκολ στις αποδοκιμασίες, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το 4-0 τους κυανέρυθρους στο Καραϊσκάκη και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του θεσμού, εκεί που θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των ΟΦΗ και Πανσερραϊκού. Οι παίκτες του Μάντζιου είχαν ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και στο τελευταίο τέταρτο παραδόθηκαν με αποτέλεσμα να γνωρίσουν βαριά ήττα.

Με το κλίμα να είναι βαρύ για τους Αμπντούν και Μαρκάνο, που αποδοκιμάστηκαν, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή ευκαιρία. Σκόρερ ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το σκορ και τον δρόμο για τα ημιτελικά του θεσμού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές με Φουστέρ στο 15' και Μακούν στο 22', αλλά μετά το 20λεπτο "έκατσαν", δίνοντας δικαιώματα στον Πανιώνιο, που σταδιακά προσαρμοζόταν στις ανάγκες του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε για ακόμα ένα ματς την κατοχή σε μεγάλο ποσοστό (γύρω στο 63%), ωστόσο ήταν πάλι φλύαρος, ενώ και η αμυντική λειτουργία του δεν ήταν η κατάλληλη. Οι κυανέρυθροι εμφανίζονταν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους, ενώ διαμαρτύρονται, μάλλον δικαιολογημένα, για πέναλτι του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Κούτσι στο 7'. Σκέμπρι, Οκόγιε και Κούτσι δημιουργούσαν κινδύνους και ο Μέγερι σε δύο περιπτώσεις απειλήθηκε, με αυτή του 40', που είχε πρωταγωνιστή τον Κούτσι, να είναι η σημαντικότερη ευκαιρία του Πανιώνιου.

Ο Βαλβέρδε θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλάζοντας τακτική και πρόσωπα (ο Μοντέστο στη θέση του Φετφατζίδη, στο κέντρο Μανιάτης, Μακούν με τον Ορμπάιθ σκούπα μπροστά από τα στόπερ). Η κυκλοφορία του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-0 στο 50', αλλά ο Φουστέρ δεν αξιοποίησε από τετ α τετ την κάθετη του Μακούν, ενώ λίγο αργότερα τραυματίστηκε, αφήνοντας τη θέση του στον Ντιόγκο. Τα προβλήματα στην άμυνα δεν σταμάτησαν, με τον Σάμαρη να απειλεί εις διπλούν και τον Μέλμπεργκ να είναι ο μόνος αξιόπιστος της τετράδας (ανέβηκε κι ο Αβραάμ στην επανάληψη).

Ο Πάντελιτς όμως έβαλε πάλι την σφραγίδα του και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 65' (ασίστ ο Μανιάτης) χάρισε οριστικά την πρόκριση στον Ολυμπιακό, που είχε πλέον φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Ο Κούτσι είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 74', αλλά στο 78' ο Ντιόγκο ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ από την επιστροφή του. Το γκολ αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βαλβέρδε να δώσει την ευκαιρία στο νεαρό Λυκογιάννη να ντεμπουτάρει, αλλά και στον Πάντελις να αποθεωθεί κατά την αλλαγή του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αμπντούν από νέα ασίστ του Μανιάτη στο 87', α

Keywords
Τυχαία Θέματα