Δοκιμές Mugello: Ημέρα 3η

20:48 3/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Mugello ολοκληρώθηκαν, με τον Romain Grosjean να διατηρείται στην κορυφή του πίνακα των καλύτερων χρόνων, αν και οι χρόνοι αυτοί δεν έχουν καμία σημασία, καθώς είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι δοκίμασα οι ομάδες και τι συνθήκες επικρατούσαν όταν γραφόταν οι ταχύτεροι χρόνοι κάθε οδηγού. Οι ομάδες, όπως και χθες, βρήκαν στεγνή πίστα, συνεπώς έκαναν αρκετούς γύρους, προκειμένου να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για τις αναβαθμίσεις που είχαν μαζί τους.

Ο Sebastian Vettel

ήταν ο δεύτερος ταχύτερος σήμερα, με τη Red Bull να μην παρουσιάζει πολλές αναβαθμίσεις στο ενδιάμεσο τεστ, πριν από το Grand Prix της Βαρκελώνης, στις 11-13 Μαΐου. Είναι γνωστό ότι η RB8 είχε μια νέα εμπρός πτέρυγα από την πρώτη μέρα, της οποία τα βασικά στελέχη θυμίζουν αυτά της F2012. Σήμερα, είδαμε αισθητήρες πίσω από την εμπρός πτέρυγα, προφανώς για να ελέγξουν καλύτερα τη ροή του αέρα.

Τις περισσότερες δοκιμές είδαμε σήμερα στην F2012, όπως γράψαμε και πριν από μερικές ώρες. Ο Fernando Alonso ήταν πίσω από το τιμόνι του ιταλικού μονοθεσίου, ο οποίος σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, έχοντας, όμως, ατύχημα, με αποτέλεσμα να χάσει περίπου 2,5 ώρες μέσα στο γκαράζ της Scuderia. Παρ’ όλα αυτά, ο Ferni κατάφερε να ολοκληρώσει 98 γύρους και να συλλέξει αρκετά χρήσιμα δεδομένα, τα οποία τώρα είναι στη διάθεση των μηχανικών του, ώστε ν’ αξιολογηθούν και να δώσουν την ταχύτητα που χρειάζεται η F2012.

Από τους μεγάλους, ο Nico Rosberg έγραψε 129 γύρους, με το ταχύτερό του χρόνο να εντοπίζεται στην 8η θέση, 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από τον Grosjean, κάτι που μαρτυρά ότι η Mercedes δε νοιάζονταν για τους χρόνους. Η W03 είχε σ’ αυτές τις δοκιμές μια νέα εμπρός πτέρυγα, με το ρύγχος να είναι, εμφανώς, πιο πλατύ, αλλά και να υπάρχει μικρή διαφορά στα βασικά στελέχη, μιας και το τρίτο και τελευταίο οριζόντιο στέλεχος είναι ενώνεται με την υπόλοιπη πτέρυγα, με αποτέλεσμα η διάτρηση που δημιουργείται να είναι μικρότερη. Επιπλέον, πολύ μικρή διαφορά υπάρχει και στο συνοδευτικό στοιχείο του δευτερεύοντος στελέχους, που βρίσκεται πιο κοντά στα endplates (τα πλαϊνά της αεροτομής). Η σχεδίασή του εξαιρετικά μικρού αυτού στοιχείου είναι πιο απλοϊκή, ενώ έχει λίγο μεγαλύτερη καμπύλη, προς το εξωτερικό του μονοθεσίου. Τέλος, υπήρχε κι έναν νέο πάτωμα.

Όσον αφορά τη McLaren, o Oliver Turvey κατάφερε να συλλέξει δεδομένα 99 γύρων, αλλά οι ταχύτεροι χρόνοι ήταν το τελευταίο που κοιτούσαν οι Βρετανοί, καθώς είδαμε αρκετούς αισθητήρες στην MP4-27. Στο πίσω μέρος του βρετανικού μονοθεσίου υπήρχαν αισθητήρες πίεσης του αέρα, πίσω από τον διαχύτη (όπως είδαμε και στο Κινεζικό Grand Prix), καθώς και μπροστά από τους αεραγωγούς των πίσω φρένων, δηλαδή πίσω από τις εξατμίσεις. Ωστόσο, στην εμπρός πτέρυγα, υπήρχαν και πολλές συσκευές μέτρησης της απόστασης από το έδαφος. Ίσως, δοκιμάζεται κάποια αλλαγή στο ύψος της MP4-27, ώστε να βελτιωθεί η ισορροπία του μονοθεσίου.

Αναλυτικά, οι καλύτεροι χρόνοι της τελευταίας ημέ
Keywords
Τυχαία Θέματα