Έρευνα: Οι κάμερες που βρίσκονται πίσω από τους σηματοδότες είναι επικίνδυνες

Σου έχει τύχη ποτέ να περάσεις με “βαθύ πορτοκαλί” έναν σηματοδότη και στη συνέχεια θα δεις ένα φλας να σε βγάζει φωτογραφία, που έχει ως αποτέλεσμα να πατήσεις, χωρίς να το σκεφτείς, το πεντάλ του φρένου; Λες και υπάρχει περίπτωση να γλυτώσεις την κλήση. Θεωρείς πως το σύστημα αυτό δεν είναι αποτελεσματικό, μιας και δεν αποτρέπει τον κόσμο να περνά με πορτοκαλί μια διασταύρωση; Μια έρευνα που έγινε στη πόλη του Σικάγο, το αποδεικνύει.

Η πόλη του Σικάγο έχει 350 τέτοιες κάμερες σε όλες τις διασταυρώσεις της, με τα στατιστικά στοιχεία μιας έρευνας του δήμου του Σικάγο

να δηλώνουν πως τα ατυχήματα στις διασταυρώσεις που έχουν κάμερες έχουν μειωθεί κατά 33% μεταξύ του 2005 και του 2012, με τα ατυχήματα που προκάλεσαν σοβαρό τραυματισμό, να μειώθηκαν κατά 22%.

Ανεξάρτητη έρευνα ωστόσο, δεν έδειξε μόνο πως τα στοιχεία που δηλώνει ο δήμος είναι υπερβολικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και εντελώς αντίθετα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι κάμερες αυτές έχουν αυξήσει κατά 22% τους σοβαρούς τραυματισμούς σε διασταυρώσεις, ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως οι κάμερες πράγματι αυξάνουν την ασφάλεια στους δρόμους.

Η ανεξάρτητη έρευνα αναφέρει πως οι κάμερες από 2012 και μετά, έχουν προσθέσει 500 εκατ. δολάρια στα ταμεία του δήμου, και σαν να μην έφταναν αυτά, βγήκε στην επιφάνεια ξανά το σκάνδαλο με τις μίζες 600.000 δολαρίων που είχε δώσει η Redflex, η εταιρία που εγκατέστησε τις κάμερες, αλλά και τα στοιχεία μιας άλλης έρευνας που έδειξε πως 13.000 οδηγοί, πήραν κλήση από τις συγκεκριμένες κάμερες, χωρίς ωστόσο να περάσουν με κόκκινο την διασταύρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα