TikTok: Κοινό μέτωπο με Meta ενάντια στη νέα νομοθεσία της ΕΕ για της ψηφιακές αγορές
Κοινή έφεση με τη Meta θα ασκήσει το TikTok κατά του καθεστώτος «gatekeeper» (ψηφιακός πυλωρός) το οποίο περιλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές αγορές (DMA), εισάγοντας αυστηρότερους κανόνες για τις εταιρείες τεχνολογίας και διευκολύνοντας τους χρήστες να μετακινούνται μεταξύ ανταγωνιστικών υπηρεσιών.
Σε αυτό το πλαίσιο η Κομισιόν διαπίστωσε ότι οι πλατφόρμες «συχνά καθορίζουν τις μελλοντικές καινοτομίες, τις επιλογές των καταναλωτών και λειτουργούν ως πυλωροί μεταξύ επιχειρήσεων και χρηστών του διαδικτύου».
Τι αλλάζει στις ψηφιακές αγορές
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε τον Σεπτέμβριο 22 υπηρεσίες ψηφιακού πυλωρού, τις οποίες διαχειρίζονται οι έξι εταιρείες τεχνολογίας Microsoft, Apple, Google, Amazon, Meta και TikTok.
Η Microsoft, η Google και η Amazon δεν αμφισβήτησαν τον χαρακτηρισμό και η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει ακόμη.
Σημειώνεται ότι η 16η Νοεμβρίου είναι η τελευταία προθεσμία για υποβολή ένστασης.
«Η ένστασή μας βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο χαρακτηρισμός μας κινδυνεύει να υπονομεύσει τον στόχο της ίδιας της DMA προστατεύοντας τους πραγματικούς ψηφιακούς πυλωρούς από νεότερους ανταγωνιστές όπως η TikTok», σημειώνεται σε ανακοίνωση του TikTok.
«Μακράν του να είναι gatekeeper, η πλατφόρμα μας, η οποία λειτουργεί στην Ευρώπη για κάτι περισσότερο από πέντε χρόνια, είναι αναμφισβήτητα ο πιο ικανός ανταγωνιστής απέναντι σε πιο καθιερωμένες πλατφόρμες», προστίθεται.
Το TikTok ανέφερε ακόμη είπε ότι δεν πληροί το όριο του νόμου για έσοδα που παράγονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,13 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία DMA, εταιρείες με περισσότερους από 45 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και κεφαλαιοποίηση αγοράς 75 δισεκατομμυρίων ευρώ θεωρούνται ψηφιακοί πυλωροί που παρέχουν μια βασική υπηρεσία πλατφόρμας.
H πλατφόρμα υποστηρίζει ότι ορίστηκε ως gatekeeper με βάση τη μητρική της εταιρεία, την ByteDance, την παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς που βασίζεται κυρίως στην απόδοση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δεν λειτουργούν καν στην Ευρώπη.
Τον περασμένο μήνα, η κινεζική ByteDance αγόρασε μετοχές από υπαλλήλους των ΗΠΑ σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 223,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το TikTok, το οποίο έχει πάνω από 134 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, δήλωσε ότι είναι ανταγωνιστής και όχι καθεστώς στην ψηφιακή διαφήμιση και δεν διενεργήθηκε έρευνα αγοράς σε σχέση με τον χαρακτηρισμό του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Σταμάτης Κραουνάκης: Απαντά για το τραγούδι «Άδωνις» – «Όταν το λέω, την χοντρή την δείχνω και όλες οι χοντρούλες ενθουσιάζονται»
- Χειρόφρενο στα ταξί και πορεία στην Αθήνα – Η αντίδραση αυτοκινητιστή όταν εντόπισε απεργοσπάστη – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη
- Εγκρίθηκε στη βουλή με 266 «ναι» η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα στα τέμπη
- Συντάξεις: Οι νέες ημερομηνίες για τις επικουρικές – Πότε θα καταβληθούν οι κύριες – Τι αλλάζει
- Κίνηση στους δρόμους: Καθυστερήσεις στο κέντρο λόγω της συγκέντρωσης των ταξί
- ΑΓΙΟ ανακήρυξε το Οικ. Πατριαρχείο τον Γέροντα Γερβάσιο Παρασκεύοπουλο – Χαρμόσυνα χτυπούν οι καμπάνες στην Πάτρα!
- Φθηνότερα ασφάλιστρα: 10 τρόποι να εξοικονομήσετε ως 100€ από την ασφάλιση του ΙΧ σας
- TikTok: Κοινό μέτωπο με Meta ενάντια στη νέα νομοθεσία της ΕΕ για της ψηφιακές αγορές
- Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι Τούρκοι ισλαμοποιούν τις ελεύθερες περιοχές
- Η ξαφνική επίσκεψη του αρχηγού εσωτερικής ασφάλειας του ισραήλ, στην αίγυπτο – τι ζήτησε;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Kafeneio-gr