Γιατί το σύστημα Μητσοτάκη φοβάται τον Ραγκούση...


Ηταν άραγε μόνο το σκάνδαλο Παπαθανάση που έκανε τη Ν.Δ. (με «πιστόλι» έναν συγκεκριμένο μιντιακό όμιλο) να θυμηθεί τον Γιάννη Ραγκούση; Γιατί άραγε επέμεινε η Ν.Δ. σε αυτή τη σκανδαλολογία ενώ ελάμβανε καταλυτικές απαντήσεις που την εξέθεταν, όπως εξέθεταν και τον πρωθυπουργό της; Γιατί οι φωστήρες της Ν.Δ. καταγγέλλουν τη χρήση οικιών για Airbnb όταν αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο; Γιατί καταγγέλλουν ότι η επιχείρηση του Γ. Ραγκούση
έλαβε επιστρεπτέα προκαταβολή, ξεχνώντας ότι προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης παίρνει αγροτική επιδότηση από το κράτος ως ελαιοπαραγωγός;...

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της Ν.Δ. αποδέχθηκε να της γυρίσουν μπούμερανγκ όσα έλεγε, διότι έχει το νου της στην επόμενη ημέρα των εκλογών - το τελευταίο συμβαίνει και με τους δελφίνους του Κ. Μητσοτάκη που ετοιμάζονται για την 22α Μαΐου. Οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου θέλουν «τραυματισμένο» ειδικά τον Γ. Ραγκούση. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Ραγκούσης είναι τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δείχνει τη θέση για την οποία προαλείφεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ανησυχεί το Μαξίμου είναι η προοπτική ο Γ. Ραγκούσης μετεκλογικά να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα σκάνδαλα της Ν.Δ. Γι’ αυτό και η δολοφονία χαρακτήρα σήμερα, με μια υπόθεση που ήταν γνωστή (και είχε απαντηθεί) πριν από περίπου 10 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρα δεχόταν και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ήταν τομεάρχης Διαφάνειας και αποκάλυπτε σωρεία σκανδάλων στελεχών της Ν.Δ. Το κύριο επιχείρημα της Ν.Δ. στις αποκαλύψεις Πολάκη βασιζόταν στην απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα και απαξίωσης που συστηματικά και για πολλά έτη είχε υποστεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια, στο πρόσωπο του Γ. Ραγκούση συντρέχουν και πολιτικές και άλλες «προϋποθέσεις». Για παράδειγμα, η Ν.Δ. του Μητσοτάκη στοχεύει στις ψήφους που προέρχονται από το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ. Πρόσωπα με διαδρομή στον χώρο αυτό, όπως ο Γ. Ραγκούσης, υπενθυμίζουν ότι ο φυσικός χώρος όσων απογοητεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου επιδιώκει να έχει αποκλειστική επικοινωνία με τον χώρο αυτό. Επισημαίνεται πως από την πλευρά της Ν.Δ. (αλλά και του μιντιακού ομίλου που πρωταγωνίστησε στις επιθέσεις) τέθηκε ως στόχος η αποπομπή του Γ. Ραγκούση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά. Υπάρχουν δημοσιεύματα που έθεταν το σχετικό ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα τα οποία δείχνουν το πολιτικά επίδικο, γεγονός που μαρτυρά και το πολιτικό και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τα του Πειραιά.
Η επιτροπή Πόθεν Έσχες
Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησε και το Κοινοβούλιο. Την Παρασκευή συνεδρίασε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, στην οποία είναι μέλος ο Γ. Ραγκούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βολιδοσκόπηση για τη συνεδρίαση ξεκίνησε τη Δευτέρα, όταν τα κυριακάτικα δημοσιεύματα έθεταν ζητήματα που αφορούσαν στο πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Όμως την Τρίτη ο Γ. Ραγκούσης δημοσιοποίησε την περιουσιακή του κατάσταση πριν μπει στην πολιτική και αφού μπήκε στην πολιτική. Παράλληλα, ζήτησε να κάνει το ίδιο και ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς ήταν ανάλογες οι υποθέσεις τους, ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή ελέγχου και στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και στο δικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την πρωτοβουλία αυτή βρισκόταν σε πλήρη συνεννόηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είχε και την παραίνεση του Αλ. Τσίπρα. Μετά την αποστολή της σχετικής επιστολής Ραγκούση στον πρόεδρο της επιτροπής Πόθεν Έσχες Θανάση Μπούρα, ορίστηκε η συνεδρίαση για προχθές χωρίς να περιλαμβάνονται τα αιτήματα Ραγκούση και τα θέματα της επικαιρότητας.
Καθαρές απαντήσεις και απειλές
Σε όλη την περίοδο της σκανδαλολογίας ο Γ. Ραγκούσης κινήθηκε δίνοντας καθαρές απαντήσεις, οι οποίες κατέληξαν σε εξώδικα και σε μηνύσεις μετά τη στοχοποίηση των παιδιών του και την εισβολή στο σπίτι του.
- Δάνειο από ΟΕΚ: ελήφθη από την τότε σύζυγό του το 2007 ως τρίτεκνη (όταν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ). Ήταν δάνειο που ελάμβαναν όλοι οι τρίτεκνοι στο πλαίσιο της δημογραφικής πολιτικής της χώρας, δεν είχε εισοδηματικά κριτήρια και δεν το στερούσε από κανέναν άλλο. Το δάνειο αποπληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 (ενώ μπορούσε να αποπληρωθεί ακόμα σε 25 χρόνια).
- Εσοδα: δηλώνονται στο Ε3.
- Ακίνητο: ανήκε κατά 50% στον Γ. Ραγκούση και 50% στην πρ. σύζυγό του. Από το 2014 αξιοποιείται επιχειρηματικά ως Airbnb.
- Εργασία τέκνων: ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Πάρου (μιλώντας στο avgi.gr) ξεκαθάρισε ότι όλα έγιναν νόμιμα. Αυτοί που έγραφαν για «πλασματική πρόσληψη» των δύο παιδιών του Γ. Ραγκούση απλώς δεν ρώτησαν ούτε ένα συντάκτη του υπουργείου Εργασίας για να τους εξηγήσει την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ που ορίζει τι σημαίνει «πλασματική πρόσληψη».
- Εισβολή στο σπίτι: άνθρωποι με φωτογραφικές μηχανές εισήλθαν παρανόμως στην οικία Ραγκούση. Μέσα βρισκόταν μόνο η κόρη του, η οποία τρομοκρατημένη κάλεσε τους γονείς της, ενώ υποβλήθηκε και μήνυση. Η παρακρατικού τύπου δράση έμεινε χωρίς ανάληψη ευθύνης από τα μίντια που πρωταγωνίστησαν στη σκανδαλοθηρία. Κοινώς κιότεψαν... Η κοινή γνώμη αντέδρασε έντονα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι αναγνώστες της σχετικής ανάρτησης του Γ. Ραγκούση.
Η ΑΥΓΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα