Γιατροί στο εδώλιο



Αναγνώστης
Έρευνα ξεκίνησε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν οι οροθετικές γυναίκες που είχαν συλληφθεί, ενώ η Φωτεινή Σκοπούλη διέταξε έλεγχο.
Ο κύκλος της περιπέτειας με τη δικαιοσύνη για τις οροθετικές, που δόθηκαν βορά στο φιλοθεάμον κοινό λίγο πριν από τις εκλογές του περασμένου καλοκαιρού, φαίνεται πως έκλεισε πριν..... από λίγες ημέρες,
μετά την αθώωση ακόμη πέντε γυναικών.

Ένας άλλος κύκλος όμως ανοίγει, με νέους πρωταγωνιστές, αφού αυτή την φορά καλούνται από τη δικαιοσύνη να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου οι γιατροί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που εξέτασαν τις γυναίκες αλλά και οι προϊστάμενοί τους.
Εξηγήσεις ζητεί και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία, με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "6 μέρες" και φέρει ημερομηνία 1/4/2013, απευθύνεται με αυστηρό τόνο στην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράζοντας την "έκπληξη και τη δυσφορία της".
Τους ζητεί να παράσχουν εξηγήσεις στο υπουργείο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση και τους καλεί να συμμορφωθούν στην εισαγγελική διάταξη για χορήγηση εγγράφων και πληροφοριών στους συνηγόρους των γυναικών.
Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν μέσα από την φυλακή οι οροθετικές γυναίκες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του γιατρού του ΚΕΕΛΠΝΟ Σ.Σ. αλλά και συναδέλφων του που τις εξέτασαν, κατηγορώντας τους για παράβαση καθήκοντος, ενώ ζήτησαν με συμπληρωματικό υπόμνημα να διωχθούν ποινικά η πρόεδρος, ο διευθυντής και τα μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ ως ηθικοί αυτουργοί στις πράξεις των γιατρών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.
Τους κατηγορούν ότι προχώρησαν σε υγειονομικούς ελέγχους, "εξαναγκαστικά, μαζικά" σε ακατάλληλους χώρους, όπως τα αστυνομικά τμήματα, "με σκοπό την ενοχοποίηση των ασθενών και όχι την προστασία της υγείας τους".

Επισήμανση. Ο εν λόγω γιατρός διαχειρίστηκε κονδύλια πολλών χιλιάδων ευρώ στο τελευταίο πρόγραμμα, για τους λαθρομετανάστες στον Έβρο και έχει την επιστημονική διαχείριση του εν λόγω προγράμματος για έναν μήνα, αλήθεια με ποια επιστημονική κατάρτιση ένα άτομο μικρής ηλικίας μπορεί να διαχειρίζεται ένα τέτοιο ποσό, και τώρα που τελειώνει την διαχείριση αναλαμβάνει η 4η ΥΠΕ την ώρα που οι υπερωρίες των γιατρών στα νοσοκομεία του Έβρου είναι απλήρωτες. Μια ματιά ακόμα σε αυτή την υπόθεση από τους εξεταστές της δικαιοσύνης ίσως να είναι χρήσιμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα